Mitt liv som mormor..oxå

Man borde ha fått börja som mormor innan man blev mamma.

Solsken i blick

Publicerad 2010-10-27 19:58:15 i Allmänt,

Det blir kallare dag för dag. Har börjat gå ner till tåget. Ska jag inget handla och det inte regnar går jag hem oxå. Ganska skönt på morgonen att gå, sen fikar jag på tåget inna jag halv slumrar fram till Järvsö. Men nu ljusnar det inte föränn närmare Bollnäs.. Nästa vecka är det ännu mörkare, Då är det vintertid som infaller och klockan ska ställas tillbaka. Skönt att få ligga en timmer längre.
Nu är det 55 dagar kvar innan det vänder och blir ljusare, fram tills dess får vi nog sjunga om solen och värmen.
I morgon ska vi fira av Henkaaa han slutar, Gud så modigt, jag vill oxå  våga och en dag är det min tur.
På lördag ska jag till Ella och tomas.. Nadja och Tindra ska åka dit redan på fredag.
Nu ska jag tvätta av mej ansiktsmasken av choklad jag haft på mej..sen är det dags att lägga sej och läsa..
natti natt

Ärliga jobbintervjuver

Publicerad 2010-10-26 11:26:30 i Allmänt,

I går var jag på en intervjuv, sökte ett arbete i Mars och fick en intervjuv i går.
Jag gillar att bli intervjuvad, i synnerhet när det är ett proffs som hanterar det. Man får så många frågor och man får beskriva händelser. Det är helt enkelt kul. Jag berättade om vilken person jag är, jag gav henne den avskalade versionen, hon sa att det ver en av hennes mest annorlunda intervjuver hon haft. Det tar jag som en komplimang.  Sökte jag jobbethelhjärtat ra? Nä det kan jag inte påstå. Då i Mars var jag taggad, nu i Okt/ Nov med ett nytt boende i Gävle så vill jag nog hellre ha ett arbete i Gävle till sommaren. Jag avundas de som tagit steget fullt ut och sagt upp sej. Men jag fortsätter nog pendla fram tills jag får nog och tar steget jag med. Men pendlandet fungerar än så länge för min del, få se om det blir andra förändringar farmöver som gör att man reviderar mina beslut.



 

Sexig lampa

Publicerad 2010-10-22 12:41:17 i Fyndhörnan,

Föll som en fura,, så porrigt sken när den lyser nu i vintermörkret.
Fann den på Erikshjälpen,, och den kan man vippa!!


Rutan

Publicerad 2010-10-20 11:39:55 i Allmänt,

Skaffde ju en ny katt så att Vera ska kunna irritera sig på någon.
Rutan,,det tog ett par veckor innan Vera vande sig och slutade fräsa åt henne och nu så funkar de ganska bra i hop.. Vera spöar henne rätt duktigt men Rutan kommer igen så snart hon fått hämta andan.
Med Rutan kom även öronskabb, synd. Vi fick behandla båda katterna i går och Vera var INTE glad och lycklig sen. satt mest i förnstret hela natten och planerade att fly. Hoppas att värken försvann och skabben lika så .. jag vill inte  göra om det.

Jag hör röster

Publicerad 2010-10-07 10:00:57 i Allmänt,

Dagligen till och från jobbet så hör jag en massa röster, de som reser med samma tåg. Ja jag erkänner vissa samtal lyssnar jag mer på andra är så tråkiga att jag inte orkar höra rösten på. Men även om jag inte hör hela samtalet eller ens vet vad det handlar om så kan vissa uttryck och vissa personer trigga i gång ilder inom mej..
I dessa lägen skulle jag vilja kunna rita de bilder som jag framkallar inom mej, det är underhållande.
Jag trivs med dessa resor på mornarna och eftermiddagarna. Okända delar med sig av deras vardagar, ungdomar om deras skolgång, nöjen och förhållanden. En och annan delar med sig av många jobbiga och tråkiga händelser, men oftast rör det sin om arbeten och barn. I dessa lägen kan jag  ibland känna avund, de som känner att de har ett arbete som gör att de känner att de gör nytta, blir uppskattade och får energi. Men sen de som har familj och knapt hinner hem innan barna måste sova, de ska hinna med alla morgonbestyr och kasta in ungarna handlöst på dagis innan de rusar iväg för att hinna med tåget de är jag inte så avundsjuk på. Då är jag nöjd med att Diana klarar sig själv. Sen finns det de som jag skulle vilja sätta mej brevid och fråga ut och få veta mer om,, men jag fortsätter istället att blunda, lyssna och halvslumra till alla dessa röster och bilder framkallas .. ganska så underhållande, inget jag vill byta ut. Iaf inte än på ett tag.

Lång helger

Publicerad 2010-10-06 09:43:41 i Allmänt,

Det går bra med att få i mig grönt te och citron,, men jag värkte efter kaffe så det fick bli en kopp nu på morgonen. Kanske att huvudvärken då ger med sig. Men det smakade inte så gott kanske det var för svagt.
Känner mej bar så frustrerad, omorganisation här på jobbet igen, och nu ska vi ta det från början. Så vi vrider klockan tillbaka till 2003 och ser om vi nu kan klara av det. De ville att det team som jag sitter i ska delas upp och sitta med de andra, ingen bra ide sa vi. Kanske att chefen lyssnade,, eller så gjorde hon det inte. Den som lever får se. Hela omorganistaionen ska vara klar till mitten på Oktober. Själv sitter jag mer inne på AMS sidor och söker jobb, det måste ju finnas något som jag kan göra. Men för att kunna söka så måste jag ut ur min sura period jag just fn befinner mej i. Jag börjar med att ta semester på fredag och sen önska lite fler dagar framöver.
Vill ju vara ledig lite i November och sen i December. Vill ha det godkännt innan hela cirkusen drar igång.
Dags att se om det finns några lediga jobb...

Nytt kvartal startar med detox

Publicerad 2010-10-04 19:14:07 i Allmänt,

Nu är det höst, kallare och de ger färgranna löv på träden folk städar av i sina trädgårdar. Jag börjar med at städa mej själv. Tar en light detox, några få dagar, mycket vaten och grönt te med citron och inget Kaffe.
Förra veckan med feber och lite vaten ledde till för mycket Ipren, alvedon och litervis med kaffe. Det vart man inte pigg på. Nope,,men at ine dricka kaffe leder även det till huvdvärk. Det är därför min detox period är begränsad. Jag vill vakna på lördag morgon och dricka kaffe.
Men 5 dagar är fler än inga dagar. Käkar surkål oxå. Det sägs att det ska vara nytiggt, finns godare grejjor att käka som är av kål men inte det äckligaste..Får jag i mej burken så är jag mycket glad, säkert min mage också..och det är ju för den jag gör det.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela