Mitt liv som mormor..oxå

Man borde ha fått börja som mormor innan man blev mamma.

Var inspirerande.... jo tjena

Publicerad 2010-08-25 20:09:16 i Allmänt,

I veckan var vi på ett möte och fick då lite nya regler som vi ska arbeta efter. Det mesta var bara sunt furnuft: rena skrivbord, vårdad klädsel, uppför er som vuxna, hjälp de som kommer och ber om hjälp, passa tiden osv osv
Bara vanligt sunt förnuft.. vissa saker blev det disskution av andra inget. Men den saken jag  störde mej mest på var ordern "Var Inspirerande"  VA?!?!? Hur? på vad sätt? mot vem? Vi har gått ut med ett varsel 46 pers måste sluta och vi ska "le och vara inspirerande" skojar de?!?! Näää vi är föredömen och på så sätt ska vi inspirera andra. Genom att söka nya jobb eller? herregud den chefen måste rökt på strax innan mötet har han inte det så har vi verkligen allvarliga probelm.
Nu gäller det juh att stötta och peppa,, se längre framåt, men det är nog helt avpoliterat. Vårt sätt att arbeta är just nyss och det som just skedde. Framtiden är efter lunch. Långsiktiga mål är satta till dagen efter.
Men nog med jobb. Vera har kommit hem, nu ligger hon brevi mej och attakerade mej nyss med klor och tänder. Men hon ska få bli innekatt, hon ska med hem annars så kommer hon att äta mej hel nästa gång jag är här. I natt låg hon tryck vid mej och så fort jag rörde mej så kom hon spinnades och strök sig emot mej. Hon älskar mej. Jag inspirerar henne..

Funderingar i natten

Publicerad 2010-08-22 08:33:48 i Allmänt,

Vaknade i natt och hade funderingar på att jag kanske förhastat mej, att verkligheten var annorlunda och inte så stel och inrutad som jag inbillat mej. Men när jag tittade ut från köksfönstret i natten så kännde jag mej inte ensam, och när morgonen grydde så var det med en tillfredställelse som jag drog upp persiennerna och tittade in till mina grannar.. Senare så får jag bekräftat att det som jag verkligen vill ifrån finns kvar. Ja jag kanske flyr från det negativa istället för att jobba mej igenom det men det finns inget mer jag kan göra på egenhand, jag har nog med att räta upp resten av mitt liv jag kan inte ta ansvar för någon annan i dagsläget. Såg ett par bilder och tackade min intuition om att jag inte skulle närvarat vid den senaste träffen och orden som sägs är bara falska. Varför inte bara hålla käften eller stå för det man vill göra. Jag har gjort rätt val, jag kommer att trivas här och jag kommer att gilla att bo ensam. Slippa vara vaken och ha ångest för något man inte kan påverka. I dag åker jag till Tallåsen ett par dagar, sen får vi se hur länge det blir..

Mat, mat och ägg

Publicerad 2010-08-21 09:10:27 i Allmänt,

Jag har stått stilla i viktnedgången nu i sommar.. så trååkigt och inte riktigt velat förstå varför. Men nu måste jag ta tag i det på nytt, mera proteiner. Jag måste alltså nu dissa det mesta i kolhydrater, och det är ju det som är så gott.. men men. Så frukost mackan blev äggröra med skinka. Vi får se vad det blir till mellanmål, lunch, mellanmål och middag sen.. förmodligen mera ägg och skinka. Någon burk med makrill får nog slinka ner det med. Får hoppas på att det lossnar och jag startar att gå ner lite mer igen. Mitt mål ligger på att gå ner ytterligare 20 kg.
Jag har fått en op tid för knät, den 7 September ska de ta bort den lösa biten av minisken. Då bör värken försvinna och det ska bli lättare att gå och röra knät. Det är bra nu då jag måste gå till tåget och det är ju trots allt en liten bit dit. Det tar mej 20 min att gå dit i dag, det kommer säkert oxå ändras med tiden bara man får upp lite flås.
Snart dax att sätta fart, Nadja och Tindra ska mötas upp vid tåget och sen kommer Ella och Eddie. Men först lite frukost vila,, jag blir så trött efter att ha ätit ägg.

Nyinflyttad på Brynäs

Publicerad 2010-08-20 10:45:10 i Allmänt,

Ja då var man på plats, finns en del kvar att införskaffa för att få bort det som ligger kvar på golvet.
Men det hinns med, jag har ju flera år på mej. Det mesta är bilder och tavlos som ska upp så några tavellister och en tv-bänk är det jag ehöver. Diana behöver dock ett skrivbord och något att sitta på men det lär dyka upp nu när vi bor i "begagnade möbler från ikea på blocket" s meccka. Man går på ikea och får ideer sen sitter man och avvaktar blocker som om det vore aktier.. och slår till när det man behöver dyker upp.
Annars så har vi börjat hitta oss fram på vägarna. Det mesta ligger på bra gång avstånd. Jag blir kvar här i helgen men sen åker jag hem till Tallåsen på söndag och stannar där ett par dagar. I morgon kommer Tindra och hennes mamma och hälsar på. Eddie ochhans mamma skulle oxå komma hit så det blir en mamma och barn helg. Bara Diana som får ha en titel, Barn! och tur är väl det. Nu ere dax att fixa lite. Flytta runt högarna på golvet. :))

Fredagen den 13

Publicerad 2010-08-13 09:07:17 i Allmänt,

I dag för 22 år sen låg jag på BB. Vid lunchtid så kom Ella. Ja det var ett tag sen..På söndag är det dags att döpa hennes son Eddie. Då var vi nyinflyttade i Oppli. Nycklarna hade lämnats in och jag kan hämta ut dem när vi kommer ner, det borde lära mej att det går att lita på andra, jag behövs inte som styrman överallt. Men hur som haver,, nu är det först ett par kopar kaffe sov lite illa i natt då katta kom in med en present och la vid sängen, en död mus..TACK Vera, precis vad jag behövde! Kanske det var en muta till att be mej stanna kvar eller en masäck att ta med. Vad vet jag,,den fick en sista resa genom ett avloppsrör.

Semester avsnitt 3

Publicerad 2010-08-12 19:15:25 i Allmänt,

Ja så börjar en veckas ledighet igen, allt packat, och klart. Förväntningarna är på topp och jag riktigt längtar.
Det verkar som om katterna känner på sig något, de har varit mer hemma den senaste veckan än de varit på hela sommaren. De jamar högt båda dagar och nätter. Bosse väckte oss i natt inna ha la sej på tvärenmellan oss.
Sen en gång till i morse, blöt kom han upp i sängen och skrek nåt om att han käkat upp tuppen. Vera ligger inne på soffan och glor på oss.. ja vi har ju tagit bort " deras sängar" det är de vi ska ha med oss. Men de får ju ta soffan där kommer de husera ensama. I morgon kommer vi att få se vår nya bostad, 3 våningar upp och med en balkong i köket, det är det bästa av allt.. något jag alltid gillat men aldrig haft. Blir så kul..hoppas bara att förra hyresgästen har lämnat in nycklarna.. det vore just min tur om de glömt bort det. Jag får skicka dem ett sms inna vi åker så vi inte åker ner i onödan. Nu vart jag så där ängslig igen.. jag måste sluta med det.. oxå. Jag måste lära mej att lita på att andra kan själv..utan min hjälp..



PS: jag skickade ett sms redan nu.. nu får jag bara vänta på svar.  åhh

Onsdag dagen före Torsdag.

Publicerad 2010-08-11 08:11:36 i Allmänt,

Nackdelen med att packa upptäckte jag i går, hade packat ner alla kläderna. Tänkte att ett par ombyten räcker men det var bara det att dessa ombyten befann sig i tvätten. Så när jag på morgonen efter duschen skulle ha lite kläder så gapade lådorna tomma mot mej. Det var bara att bege sig ned i källaren. Tänkte att jag tar upp tvätten på kvällen, vad hände i morse jo samma tomma låda är fortfarande tom. Men nu är det bara 2 dagar kvar sen får man ha det i en väska.
För den delan så börjar kläderna bli förstora igen, byxrna håller jag på att tappa så fort jag går och tröjorna har fått urrigningar som skulle få Pamela Anderson att bli generad. Men det är inget jag tänker på på morgonen. Jag sätter på mej min vanliga tröja och sen sticker vi till jobbet det är först efter ett par koppar kaffe som jag ser det, att tuttarna håller på att rymma. Det blir väl enklare nu att införskaffa lite kläder, nu när jag kan gå på reor och på stan utan att det måste koncentreras till en viss dag och tillfälle.
Nu ska jag iaf hämta mej en kopp kaffe så jag sen kan fundera på vad jag ska göra resten av denna arbetsdag.

Nedräkning

Publicerad 2010-08-08 19:11:56 i Allmänt,

Ja nu är det inte många dagar kvar. Vi har packat det mesta och Diana tar tåget ner på Onsdag och vi kommer efter på Fredag. Undrar om vi får med oss allt vi behöver. Vill juh helst slippa köra 2 ggr. I går var det loppis dagen, jag fick tag på 2 taklampor, kostnaden vart 15kr. Lite kul är det med loppisar. Men jag tror vi fick i hop 2 säckar med skor!! och då ska man ha i åtanke att jag inte köpt några nya alls denna sommar. Men det är bara 4 dagar kvar. Sen en veckas semester och inflyttning. Kan bara säga att det ska bli spännande att få en  nystart light. Vi får se var framtiden har att presentera. I fredags så gick företaget ut med ett varsel om att säga upp folk. Det är inte så roligt även om jag kanske inte blir uppsagd så innebär det förmodligen en massa andra förändringar.
Men förändringar är bra, även om vissa kan vara obekväma. Men man kan ju alltid hoppas på att det leder till något bättre.

Kort sammanfattning om vad som skett sen sista inlägget

Publicerad 2010-08-02 18:54:25 i Allmänt,

-Bra väder.. Gillas skarpt, sover med balkong dörren öppen, har beställt detta väder fram till 2 advent.
-Packar, ligger lite efter och det är så mycket som ska mee,, fast egenterligen inte mest skor, kläder och smink.. resten ahhh det hinns mee
-Jobbet, suck aaa det går man till och där är man och sabbar tillvaron för andra,,, tja det kunde ju vart tvärtom det vore sämre för mej. Men man lixom längtar dit ..lika mycket som en förkylning.
-Barnvakt till Tindra i helgen, så kul.. hon går och vinkar och klappar i händerna så vi klappade takten i helgen.  
-Hundvakt till hundvakten,, ja Jonny var hundvakt i helgen men fattade inte att det bara var en valp. Så vi fick passa valpen som passade på Tindra  och valpen och Tindra delade på ostkrokar och allt annat som gick att äta. Jag ror de uppskattade varandra.
-Ny bil,Nissan Terrano ( tror jag det var den är grön iaf ) den får dra husvagnen och bilen funkar rätt bra tror jag.

Diana åkte upp till sin pappa i några dagar hon fick ta med vårt köksbord för detta måste slipas av så vi kan måla det sen. Vi kommer inte ha mycket möbler med oss men det kommer komma allt eftersom. Vi har ju inte ens sett lägenheten. Vi har varsin säng, köks bord och 4 stolar och varsin sittmöbel att ha framför tvn. behöver man mer??
Ja vi har gardiner så klart..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela