Mitt liv som mormor..oxå

Man borde ha fått börja som mormor innan man blev mamma.

Semester

Publicerad 2010-06-28 21:19:45 i Allmänt,

Första dagen på 4 veckors ledighet. Så himla skönt.
Semester projekt 2010:
Läsa; har på börjat en och har 3 st som jag ligger efter med, ( analoga böcker)
Lyssna på böcker har flera som bara ligger och längtar efter min uppmärksamhet
Det är mina planerade projekt, sen tar jag dagen som den kommer.
Tommy öser på för fullt, han vill det ena och det andra, han förfinar husvagnen och det som ska vara där.
Han vill till västkusten ett par tre dagar, så han får åka själv om han vill dit. Jag har inte tillräckligt med tid att slösa bort på en resa till ett ställe för att äta räkor. Jag kan för den delen inte äta räkor längre.
Men nog kommer jag vilja vara hemma oxå på semestern, det är ganska skönt at sitta på altan, där är det lä, och oftast lite varmare. Huvudsaken är att jag får sitta för mig själv och läsa mina böcker.

Livets teater

Publicerad 2010-06-24 13:40:52 i Allmänt,

Mellan molnen så har solen titta fram och då är det varmt och skönt. Men det ser ut som om molne hopar sej nu så vi har gått in. Tindra har hunnit krypa i sin lilla bassäng och tagit sej ett dopp, hon gillar att plaska. På bara ett par dagar så har hennes hår bleknat. det mahognyfärgade är numera en ljusbrun med gludslingor i. Jag ska packa lite saker snart till oss, vi ska åka upp till Hennan och testa om det går att sova i vagnen med henne.Jag ger inga löften.. hon kan vara bestämd den unga damen. Bara Diana vill vakna, hon ligger där alla kläder finns. Det blir iaf lungt i helgen. Det var bestämt sen tidigare så när Nadja fick veta att de tömt hela lägenheten i sovrummet så erbjöd jag mej att behålla Tindra här över helgen. Hon kommer iaf inte kunna röra sej hemma. Bättre att vara hos mormor och bada ..och käka kex.
Men min stora oro ligger på en helt annan person, varför han vill till den plats där det ska partas och festas i stora mått, och han säger att han ska hålla sej till Cola. Han sa så förra året oxå, men han har "lovat" igen och lagt ut något kryptiskt på fejjan, som om det skulle vara en stor sensation, att vara nykter ?? som att lova att hålla hastighets gränserna. har man inte varit nykter en storhelg tidigare i sitt vuxna liv så ska man vara tyst om det och skämas. Fast sitter man fast i sina gamla roller man hade i skolan så kanske det är lättare sagt än gjort.
Men kanske helgen visar vilka roller som delats ut i denna livets teater, jag tror iaf jag har rollen av bödel..

Nu vänder det

Publicerad 2010-06-22 20:32:41 i Allmänt,

Ja i går var det midsommar solstånd. Så nu blir dagarna kortare, det innebär ju att det går mot höst.
Fast vi ska inte klaga vi fick ett par timmar med sol så helt utan sommar blev vi inte. Vi får hoppas det blir fint i Juli och Augusti.
Min TL tjänst fick nog oxå en vändning i går, jag frågade rent ut om det var meningen att jag ska hjälpa till tills det fungerar bra och visar rätt resultat och sen återgå till mitt nuvarande jobb, svaret vart ja det är så det är tänkt. Så jag sa tack, men NEJ Tack! Jag är inte så sugen, att slicka röv för att "vikariera" i 6 dagar står inte högts upp på min önskelista. De får leta en annan tunga som kan smaka av dem och deras påhitt. Mina smaklökar vill nog ha mer av livets goda smaker.
Jag flyttade min semester, startade en vecka tidigare än beräknat. Ja, jag hade ju iaf inget att göra om dagarna.
Ti*
ndra ska var med mej på Midsommar, Nadjas lägenhet är upp och ned vänd, de har tagit alla lådor och skåpsluckor i köket, alla möbler finns i sovrummet. Bara dumt att ta med Tindra hem till det över helgen, de skulle ju iaf komma tillbaka hit på Söndag. Lika bäst att hon är med mormor hela tiden.

Nu är det en kopp te och lite Tv som gäller, ska se om det går att lägga en speedad Tindra. Verkar lurt just nu iaf..

Plötsligt så händer det..

Publicerad 2010-06-19 15:51:51 i Allmänt,

"Vad är väl en bal på slottet??" Tja den balen jag har sett fram emot och hoppats på den förvandlades till en pumpa. Ja, jag visste det innan man någonstans inom mej så hoppades jag att lovorden skulle vara mer än bara toma löften.
I går pratade min chef med mej, hon sa att jag skulle få bli teamleader traniee, jag skulle hjälpa en annan ny Teamleader att styra upp hans team, få ordning på de agenter som inte sköter sig och hjälpa till under en inledningsfas av nya processer. Ja han behövde visst också lite stöttning, så han hinner mogna på sej och få lite stake. Då skulle företaget hinna ge honom mer utbildning och han får lära sej mer om sitt jobb.
Jag skulle barar vara en "stödperson" som hjälpte en anna chef att nå uppsatta mål. Min betalning för det: " du får vara hans backup under hans semester." För detta måste jag oxå flytta min semester från den som var planerad. Tack!! vilket förtroende.
Njä,, det var en nitlott, trodde jag skulle få en chans att göra nåt vettigt fram tills jag får ett nytt jobb. Men ack det sket sig totalt.

Tommy ville att vi skulle vara i Hennan i går. Det var Grill/ Pub kväll. Jag anade att det skulle spåra ur så jag valde att vara hemma, Ella och Tomas skulle komma så det vart en hemmakväll med tidig sänggång.
Vi åkte upp till Hennan i dag för att de skulle få se hur vi stog och hur det ser ut. Ja det såg ut iaf. Tommy låg och sov och vaknade när jag kom in i vagnen. Han såg ut, han var fortfarande full. Vinsten var att jag var valde att inte närvara i Hennan, Nitlotten var att vackra ord och fagra löften  bara var tomma ord och tomma löften.

Men den största vinsten, även om det inte känns så just i dag, är att jag visste om detta innan, jag borde ha litat mer på min mag känsla än på andra personers vackra ord. Jag hade rätt! och det är mer värt än en miljonvinst.
Jag känner min omgivning och jag har denna gång även sett till att ge dem inte bara en sista chans utan jag har låtit dem även hålla i tyglarna.,, men det hjälpte inte, de behandlade mej på sitt vanliga sätt, deras förlust!

Nu ser jag framemot att på måndag ringa Gavlegårdarna och sen ska jag låta chefen ha ett samtal med mej och den där andra Teamleadern, men hon vet fortfarande inte att ska hon ha mej att göra skitjobbet och låta
andra få ta äran för ett resultat så kommer det att kosta.

För jag kan lika gärna ägna mej åt att läsa böckerna som ligger och väntar på att bli lästa.

frånvaro och närvaro

Publicerad 2010-06-17 19:46:27 i Allmänt,

I går var Dennis och Katharina hemma och hälsade på, det var länge sen. men jag tror de hade fått alla uppdateringar som hänt sen september 2009. Ja inte är det direkt händelsernas metrolpol man bor i.
I vilket fall som helst så var det mycket kul att prata med han. På jobbet händer det ingenting heller, allt har sin gilla gång och det är nog en sengångare som satt tempot. I morgon får jag iaf veta om det är jag som fick lgh eller inte undrar hur det går, det är ju trots allt en relativt billig och centralt placerad lgh.
Efter jobbet i dag så åkte jag upp och städade golven hos Jonny. Det behövdes, och dte vart bra. Han blir säkert glad när han kommer hem.
Sommaren lyser med sin frånvaro och värmen har inte återkommit sen den där dagen för några veckor sen. Det vore väl inte så farligt omman inte tänker på att det vänder och går mot höst om 4 dagar.
Grill kvälloch pub kvällmi Hennan i morgon kväll, "ska ni vara här?" frågade Sara nyss, Tommy sa "Ja" jag sa inte om det regnar.. Vill inte sitta här om det regnar, finns bättre ställen att vara på vid dessa tillfällen.

För gamal? nä precis så där lagom ...

Publicerad 2010-06-15 18:33:58 i Allmänt,

Satt idag och pratade min chef, berättade att jag nu är så sugen på att bo i en stad. En som är öppen efter kl 2 på lördag eftermiddagen, se okända människor gå förbi när man sitter på en uteservering, kunnna sitta anonym och tjuvlyssna på okända som samtalar om saker man inte känner till. Att kunna slappan av och gå förbi folk för man känner dem inte. Hon sa att det var precis så hon oxå kännde det, kunna gå och handla mjölk utan att bli stoppad för att folk vill berätta att de bakat eller vilka som dött. Så ett samtal som skulle handla om jobbet och framtiden vart mer av en stund med önskningar om hur skönt det skulle vara att kunna vara anonym efter jobbet.
Jag är den som ligger först i kön på den bostad som jag har lagt min önskan på. Får jag den blir det liet som en överraskning att skriva kontrakt, jag har ju inte sett den, men den ska vara ny renoverad och snygg. Våning 3 så jag kommer få gå i trappor, men det är nog bra för min del. Ska föröska komma i håg det när jag ska flytta in. Vill att det ska bli fredag så jag vet,, vill ju veta, vill juh ha alla fakta så jag kan ta nästa steg. Flyttkartongerna. :))

Måndag ,,, Igen!?

Publicerad 2010-06-14 21:43:29 i Allmänt,

Det är tur att man under helgerna får känna att man gör något bra och gör någon glad. Visst hade Tindra några inlägg vid vissa bljöbyten och när vi tyckte olika, men på nåt vis så löste dte sig enkelt. Värre med jobbet. Där blir man sittandes och gör så gott som ingenting. Lyssnar på några samtal , väntar .. väntar lite mer.. fortsätter vänta. Surfar, tittar på lägenheter, köplatser, söker jobb, skriver personloiga brev till de jobb jag söker. Men inget händer, Jo Dennis ringde i dag, han har fått jobb så han kommer hem i Augusti. Sä Skönt!! inte hit dock,, försöker även få Jonny att söka nytt arbete utanför ljusdal hoppas han gör det. Men nu får man hoppas dagarna går fort så semestern kommer. Inte för att jag vill vara ledig, men jag vill inte varar på jobbet, det är kanske samma sak,, men egenterligen inte. Ja vi får se vad som händer och sker.

Skolavslutning.. så definitivt

Publicerad 2010-06-11 10:15:39 i Allmänt,

Idag går Diana ut 9:an. Nu har jag inga "små" barn längre.
Så efter 22 år i Ljusdal och med 45 st skolavslutningar under 18 års tid är detta sista avslutningen, jag är inte där då jag dels har Tindra och den är i kyrkan vilket gör att för att få plats så ska man köat sen kl5, så är detta trots allt den sista skolavslutningen jag har. Nästa gång är det examen men det är om 3 -4 år så det hinner jag ladda inför..Sen är det ju klart att det finns ju barnabarnens avslutningar jag kan gå på, men inga "egna längre".
Ingen skolplikt som jag tvingas se till att de sköter, jag har ju ändå haft turen att ha barn som insett vikten av närvaro i skolan, men heller inget som binder mej kvar här i Ljusdal längre.

Jag har fått erbjudande på en lägenhet i Gävle, Diana ska gå gymnasium där och det passa bra då jag och Tommy just nu har det lite ansträngt. Lägenheten ska ha havsutsikt och man ser området kring Gasklockorna, låter attraktivt i mina ögon, se havet...
Har bett Ella titta på den och se om den ser fräsch ut, sen är det bara att hålla tummarna på att de som står före inte vil ha den.
Kommer att bli jobbigt att börja packa, har ju hunnit samla på mej en del, men efter alla uppbrott så har jag lärt mej att det finns inga saker som inte går att köpa på nytt. Det är inte sakerna man ska värdesätta, det är att man ska må bra och att kunna trivas med sig själv.

Så nu håller jag tummarna på att de som står före inte vill ha denna lägenhet.

Äpple

Publicerad 2010-06-09 20:22:46 i Allmänt,



Jag har Tindra på besök, tänkte passa på att bara förklarar hur ett äpple ser ut så ingen missuppfattar.
Föräldrar kan vara så knepiga.

Jag en solförmörkelse

Publicerad 2010-06-08 21:55:02 i Allmänt,

I dag fick jag feedback på det test jag gjorde förra veckan, slutkontentan av testet blev att först när jag fick en blackout och höll på att svimma så blev jag mej själv och agerade som mej själv. Jag är med andra ord en skit dålig skådis. Behöva hamna i solförmörklese för att kunna agera. Vi får se vart det leder, jag sökte även ett nytt arbete på vår systersite i Söderhamn, de ska visst utöka med 80 pers, kanske det blir en öppning där.
För det ser mörkt ut med att bli omplacerad, det verkar inte vara så enkelt och att sitta kvar med den där tomten så mycket längre vill jag inte. Så jag hoppas verkligen på att få ett nytt arbete, det ligger juh inte så långt från Gävle.
Fick i dag ett erbjudande på en lägenhet i Brynäs. lite udda planslösning men det var det jag föll för. En före så kanske, men den var relativt dyr men ja vi får se hur det löser sig. Det måste juh gå. Bostad behöver man ha och gillar man den är det så mycket enklare att anpassa sig. Men det är det där med att den är på bottenvåningen. Det måste jag fundera på under natten, kommer jag att tycka om det? Vi får väl se, ska ta mej en funderare. Missar jag denna så kommer det ju faktiskt gå fler tåg. Nu är det dags att få i sig ett sista mål, vill inte svimma av lågt socker, då kanske jag säger en massa sanningar i sömnen.

IKEA 365+

Publicerad 2010-06-07 16:01:39 i Allmänt,

Att det ska vara så jävla svårt att lyssna! Måste allt jag berättar dissikeras intill varenda liten atom? Bara att lyssna och låta hela historen få flyta fritt utan inhopp eller avtramp, att låta poängen vara utan att ifråga sätta varför och vad hela tiden. Att sluta fundera på alla personer eller saker som finns med i en berättelse bara vara med som bifigurer, såna som man inte ska fördjupa sig i utan de är med som utfyllnad.

I dag skulle jag berätta om att jag i helgen testade en iduktionsspis hos Ella och Tomas. Den kokade upp 8 liter kallt vatten på bara ett par minuter. Jag var dum att ta med att det var en ”vanlig kastrull och det varpotatis i kastrullen” Mycket dumt av mej, jag skulle strax ångra mej.

-Jag vart impad sa jag, av deras spis, jag satte på en kastrull med vatten full med potatis, 7-8 liters kastrull.

 –Vad var det för kastrull? Frågade Tommy

-Tja, an vanlig, från IKEA, en kastrull, kasnek rostfri eller något..

-Men en vanlig kastrull funkar ju inte på en sån spis.

-Men då var det väl ingen vanlig kastrull, men det hör inte till historen, vad detvar för kastrull

-Nää, Men det måste vara en viss typ av kastrull fär att det ska funka på en sån spis.Fortsatte Tommy

-Ja, kanske det men skit i kastrullen det är oviktigt, den var vanlig och från IKEA..

Där gick jag i taket och bad han fara åt h... Min historia om att det går att koka upp mycket vatten snabbt, försvann i frågan om en kastrull som masstillverkas i miljoner, som säljs inte enbart styckevis på IKEA utan även finns med i deras ”Startpaket koka” om den är vanlig eller ovanlig.

Hur bör man reagera? Jag skrek och svor, sa att han bryr sej för mycket om småskit och glömmer helheten.Men sen, vad händer sen? Hur skulle jag berättat min historia? Kanske jag skulle använt enbart stöd ord: ” Test, iduktionsspis, 8liter, vatten, 2 min, stormkok.”Fast då skulle han nog ha frågat: ”hur varmt vattnet var när jag tog det från kran, eller vilket märke spisen har för det finns andra märken, eller så skulle han frågat om jag hade testat med en vanlig kastrull eller en ovanlig kastrull från IKEA.

Kanske jag överreagerade men va faan, det är de enda gånger han inte plockar ner meningarna i atomer och bygger om det till något annat.

Kvällen efter dagen före.

Publicerad 2010-06-03 19:09:44 i Allmänt,

Inte så att man gick med huvudet högt in på jobbet i morse, nog för att testet hade satt sina spår av " va fan sa jag egenterligen, var jag verkligen med?? " men i natt ringde en kollega hem till min man.  mitt i natten och sen ska man somna om! lätt! eller INTE, gick och la mej i soffan och drog på mej ett baby täcke och somnade vid 3 tiden. Sen var det bara att gå upp kl 7 och föröska andas, eller vad man gör på morgonen.
Dagen gick så där långsamt så man hann jobba lite, ha möten, hann med att ha rast och sen jobba lite igen. Men det är ju inte så där kul längre, inte så att man hugger in och suger åt sej, dax att släppa in andra på platsen. Så i morrn ska jag ta ett snack med min komprade hon oxå inovatör och extrem i sin negativa syn på saker. den är bara så helt underbar. Hon måste vara släkt med någon i familjen Murphy, de som satt upp lagen om alltings jävlighet. Kan något gå fel så kommer det att gå fel. Sån frisk fläkt. mot alla andra glättiga det blir bra, alla är så duktiga, vi gör alla det vi kan. Mitt i det sitter vi två och väntar in... det kommer komma och det kommer nåt går fel, nån gör ett fel, någon anann gör ett större fel och vi njuter. "Vad var det vi sa?" Men vi lutar oss tillbaka och ler i mjugg och säger "Shack matt".
Linda var hem till oss i går, men go magen bara var där. Snart har jag en baby till att gosa med. På lördag sticker jag till Eddie och ser till att han får lite paus från sina föräldrar, kan inte vara bra att bara umgås med den typen av umgänge. Han måste ju få nogon som besitter en gamal vis erfarenhet och som vet hur nyttigt det är med glass. OKEY, han får ingen glass än..lika bara att befästa det så de inte byter adress i morgon. :))

Påfrestande tester.

Publicerad 2010-06-02 18:38:01 i Allmänt,

I dag utsatte jag min själv för en test, testet bestod i att spela chef, eller egenterligen att agera som en chef ska göra i vissa situationer. Ingen konst kan tänkas, men! situationerna var av den art som jag själv aldrig har upplevt och har varit med om ens som telefonagent. Jaha, bara att köra men det tog inte slut bara vid agerande, det var en hel hög med personer ur management som satt och bedömde en. SVÄLJ, allt var ju solklart bara att snacka men så var inte fallet, total solförmörkelse. Inte ett enda ord vart rätt i den ena övningen, den andra övningen så glömde jag bort engelskan helt. Ett misslyckande av enorma propotioner, ja det gick inte alls bra. Feedback på hur det gick får jag i nästa vecka.
Men som tur är så vet jag iaf att jag ska omplaceras, så även om jag inte blir chef så får jag nya arbetsuppgifter, även om det betyder att jag måste gå ner i "grad" och lön så är det bra för mej.
Har nu äntligen satt upp mej på intresseanmälningar på lägenheter i Brynäs. Tommy har ju gjort klart för mej i går att han inte ville dit utan till Uppsala så då behöver jag bara en 2rummare. Kan nog funka att vara särbos. Kanske det funkar bättre. I vilket fall som helst så har jobbsökningen legat i träda i dag, men kanske att jag hinner skicka iväg en ansökan innan jag kryper till kojs.

Tindra är magsjuk,mommens hjärte gull,  men jag kan juh inte åka dit och hjälpa Nadja om hon blir sjuk, jag ska ju till Eddie på lördag. hmm hoppas  att Nadja slipper undan magsjukan lite enkelt,, så hon inte blir däckad.

En förbannat dålig Onsdag

Publicerad 2010-06-01 22:13:50 i Allmänt,

Tommy:Varför vill jag till Gävle? Jag: för att det är pendlingsavstånd till ljusdal och så har jag barn där.
Tomy: Varför vill du egenterligen till Gävle? Jag: för att det är pendlingsavstånd till ljusdal och så har jag barn där.
Tommy; Men säg den riktiga orsaken till varför du vill till Gävle? Jag:  för att det är pendlingsavstånd till ljusdal och så har jag barn där.
Tommy:Men törs du inte säga vilken orsak som ligger bakom ditt beslut till att flytta till Gävle? Jag: för att det är pendlingsavstånd till ljusdal och så har jag barn där
Tommy: nä du vågar inte tala om den verkliga orsaken till varfr du vill till Gävle,  Jag:för att det är pendlingsavstånd till ljusdal och så har jag barn där.

Hmmmm är jag otydlig?? men nu så gick det över en gräns. hur mycket ska man orka? och sen jag ra.. som redan haft en dag där jag bett om en omplacering pga av att jag inte pallar med en kollega.
men mitt emmellan var det ganska bra, då jag satt i solen i 10 minuter och medans vi åt nygrillad file, då var det bra. Men äsch..i morrn är jag inbjuden till att spela en pjäs inför ledningen, yippe eller yäck,, ja vi får väl se. Men jag kommer nu att lägga in intresseanmälningar på lägenheter redan under morgondagen, det bästa är att morgondagen inte kan bli lika jävla rutten som dagen varit. Det är näst intill omöjligt att det går.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela