Mitt liv som mormor..oxå

Man borde ha fått börja som mormor innan man blev mamma.

Tung dag

Publicerad 2010-04-30 19:59:49 i Allmänt,

Vissa dagar är tunga och tråkiga.
Man vaknar och vet att det ska till något exeptionellt för att få själva känslan att försvinna.
Det är inget speciellt, inte mer än att man vet att "idag är det ingen bra dag att vakna" men man tar sig till jobbet full av en känsla som pendlar mellan "snart faller jag i gråt"," snart slår jag nån på käften" eller "så tar jag livet av mej".
PMS eller klimakteriet,,tja kanske men det spelar ingen roll egentligen känslan finns ju kvar trots "diagnos" man arbetar på att klara av att andas och inte göra något som kan få förödande konsekvenser.
Jag klarade iaf dagen, och ser fram till i morgon, då ska jag hämta Tindra hon är iaf något som skänker mej glädje.
Nu är det iaf " Så ska det låta" så nu ska jag sjunga mej på bättre humör så jag kan drömma söta drömmar.

Krymper

Publicerad 2010-04-29 21:07:39 i Allmänt,

Jag krymper! ja det är ju inget nytt och inget som är förvånande men ändå.. det blir skinn över! Det är det som sker, ny känsla och jag välkommnar det men jag kan inte låta bli att dra och nyap i mitt överflöd av skinn.
Gäddhänget det är ju ganska kul att sitta och putta och klämma på det. Hängtuttarna, ja dessa har dykt upp nu, inga taxöron men långa! och längre lär de bli. Jag sitter och nyper i skinnet och rynkorna som blir,, det känns som om man går och bär en gamal farmor i BHn.
Det går sakta ner, men det går ner iaf jag ska ner lika mycket till och jag kommer nog tröttna på att nypa mej själv i tuttarna och gäddhänget men det är välkommet.
Intresset på jobbet krymper oxå, gudars vad less jag är, det är tråkigt jag skulle ju kunna ge mer men jag varken orkar eller känner för att göra det, vad vinner jag på det? Ingen märker ju om jag gör något eller om jag inet gör något. Det skulle inte märkas om jag inget gjorde om dagarna. Jag är helt enkelt less.
Men snart dyker det upp ett annat arbete, ett där min kapacitet uppskattas på ett bättre sätt och jag kan känna att jag gör nytta. Jag hoppas på framtiden, så det sker en förändring till min fördel.


Mitt liv i bunkern.

Publicerad 2010-04-28 19:16:30 i Allmänt,

När jag kom tillbaka till jobbet i måndags em så hade jag fått en ny plats att arbeta från.
Nu sitter jag i ett litet rum med 3 kollegor.
3 av oss sitter på rad mot en vägg, den väggen är delsvis smutsgul och delvis ett räcke klädd med genomskinlig plast, så man ser igenom och ser de som sitter på andra sidan, det är barar det att de sitter 1 meter högre upp
. Tanken är nog att det ska komma in ljus från alla förnster som finns, det är barar det att alla fönster har persiennerna nerdragna och vrisna så att inget ljus ska komma in. Gud nåde om det finns dagsljus och man ser att det finns sol ute.
Om jag sitter med rak rygg och blicken rakt fram, dvs de gånger jag inte stirrar in i min skärm, så ser jag benen på en kollega. jag ser under hennes skrivbord, det är lite som att ligga under någons bord och spionera. Jag skäms lite varje gång jag lyfter upp blicken. Undrar vad hon känner, det kan fan inte vara kul att ha någon som glor en i skrevet 8 timmar om dagen.
I vilket fall som hels så sa jag till de 4 som sitter så vi glor på dem att de inte får, never ever, komma till jobbe i för korta kjolar eller shorts, knälångt minst och alltid rena och hela strumpor önskade vi oxå. Men längden på kjol eller shorts är ej förhandlingsbart.
Men det har iaf lett till att jag tar mer raster nu än någonsin tidigare, bra eller dåligt tja, det är resultatet inget att göra något åt. Men jag väntar mest  på  ett mail, ett mail som talar om för mej om jag ska engagera mej i min situation eller om jag bara ska försöka stå ut ett tag till..

Förändringar i sikte

Publicerad 2010-04-26 19:57:44 i Allmänt,

-Ute har våren börjat visa sig, krokusar som blommar, sjöar som börjar friläggas från is och dagsljuset som sipprar in. Äntligen har vintern släpp sitt grepp och det finns hopp om en sommar igen.
-Så va det dax att arbeta igen efter att ha varit på semester. Taggad och utvilad började jag dagen med att åka till Gävle på en jobb intervjuv. Sen pratade jag med Tommy och insåg att jag inte ville dit, jag satt på tåget och funderade på att åka hem i stället, satt och funderade på om jag inte var sjuk egenterligen, kanske lite feber eller magsjuka.. men jag gick dit.. och jag ville hem..
-Skor på våren är inte lätt att välja, man startar på morgonen med ett par varmare, stövletter tex, men mitt på dagen är det för varmt, då vill jag ha nån typ av öppen sko, men det är lite för tidigt att gå utan strumpor så jag bytte mitt på dagen till ett par klassiska träskor.
Lika är det med jacka på våren, den som passar på morgonen är för varm på dagen, den som passar på dagen är för kall på morgonen och kvällen, inte några världsproblem och det blir ju iaf varmare det är ju det bästa.
Framtiden ser ljusare ut..och varmare

Borta bra men hemma bäst,

Publicerad 2010-04-25 14:10:26 i Allmänt,

Efter att ha tillbringat 10 dagar i Egypten, Makadi Bay så är det skönt att vara hemma igen.
Vi kom i väg den 15 april, bara timmar innan de stängde all flygtrafik i Norden pga av vulkan utbrottet på Island.
Tiden där nere pratades det en hel del om att vi kanske inte kommer hem, flera gäster från våra grannländer vart strandade och fick stanna på hotellanläggningen eftersom de inte kunnde komma hem. De första dagarna tänkte även jag att det skulle vara nice, få några extra dagar där nere i solen och värmen. Men 10 dagar var aldeles tillräckligt för min del. Detta var en resa för att ladda batterierna, få sola och bada och bara slappna av. Detta lyckades vi med till 100%, därför var vi inte på några utflykter..Men vill man se blått vatten och ett hav som har flera blå färger innan du ens har kommit 100 meter ut i vattnet så har man kommit till rätt plats på jorden.Vi tillbringade en dag på Röda havet med att snorkla och bada helt underbart att ligga och snorkla vid ytan på 20-30 meters djup och ändå se botten..för att inte tala om alla fina fiskar och koraller.
Jag och Tommy hade turen att se en vild delfin, jag visade guiden den efter ett tag,, och de styrde båten åt det hållet men delfinen försvann.
Men landet består av mycket sand. Det var svårt att föreställa sig hur mycket sand det finns på en och samma plats.
Sen finns det små grupper med planetarde palmer lite utspritt längs stränderna, varför de har planetrats där är det ingen som vet.
Hotellrummet eller lägenheten det var ju iaf 2 rum och kök var rent och hölls mycket rent och snyggt under vår vistelse. Varjde dag möttes vi efterstädningen av en ny badhandduks figur, ett mycket roligt inslag.
Men i det stora hela var det en mycket avkopplande resa där sol och bad fick vara de 2 huvudmålen med resan.


Trött

Publicerad 2010-04-13 20:20:42 i Allmänt,

Har ett par nätter nu sovit så skönt.
Inte vaknat på natten och funderat pp hur länge man ska ligga och fundera innan man somnar om.
Men nu är jag istället så mycket tröttare! Hur kan det gå ihop? Ska bli skönt med att vara ledig och få sitta i värmen.
Ingen annan att bry sig om under några dagar bara få softa själv.. ligga på stranden, hänga vid poolen, maten serverad, frukost buffé vad mer kan man begära under en semester.
Allt klart och betalat bara att sätta sig där man vill sitta och dricka och äta det man är sugen på.
Men det bästa är att det kommer varar varmt, mycket varmt. Slippa att frysa och ha kofta på sej, kunna koppla av utan att sitta under en filt ( det kommer att vara underligt) kunna sitta ute på kvällen utan att frysa.
Nu ska jag återgå till mitt dilemma, packningen,, jag försöker få den avklarad men det är så tråkigt.
Men jag måste ju packa eller? hmm ja det måste jag, nog,, kanske. Det är ju oxå tröttsamt,, att dra ut på något som måste göras så jag packar väl ra.


Packa pappas packsäck

Publicerad 2010-04-12 21:05:45 i Allmänt,

Inte är det lätt att veta vad man behöver ha på ett ställe men aldrig varit på.
Vilka kläder behöver jag? Vad för prylar behöver jag? vilken bok? Vad måste jag ha med mej?
Kom fram till att det viktigaste var att jag får med mej ett ombyte och badkläder.
Sen en bok, en analog, mest för att få till en gamaldags känsla när man blädrar med fingrarna.
Tandborsten, den är ett måste. Sen är det ju bara en massa bråte.. och utfyllnad i väskan.
Trodde jag var uppe i 30 kg redan inna jag lagt ner det mest onödiga, smink och hår grejjor, men nä bara 11kg
så det kan ju bli en bok till :))
Solskyddskräm ska man ha.. det säger alla. Men jag bränner mej bara när jag använder det, för trots att jag bränner mej så använder jag det. Jag vet, jag vet, i detta finns det inte alls någon logik men jag gör som jag blivit itutad.
Men jag har fortfarande inte inhandlat det kanske att jag gör det i morrn, eller så på onsdag.
Men nu ska jag sova,, skulle packa i kväll tänkte jag och började lite grann, men vi åkte ner på Ljusdal i stället och nu är jag trött. Så jag får se om jag får till det i morrn.

TV kväll

Publicerad 2010-04-09 22:00:40 i Allmänt,

Jag såg på "Så ska det låta" som vanligt i kväll och tyckte om det. Mest för att urvalet låter var så annorlunda.
Tror att de som inte är proffs sångare kan välja låtar som tilltalar mej mer än de som kan sjunga, de fastnar gärna i sin egna changer och gör programet tråkigt.
Bästa låten var så klart " Jag är en fattig bonndräg" den värmer i hjärtat och man förflyttas direkt till Lönneberga.
Men tätt på ettan var tolkningen av Nils Ferlins dikt "En vals melodi".
Zappade vidare till Talang och hann se en Norsk kille komma in på scen och sjunga, faan tänkte jag, hatar att höra en bra sångare och veta att det finns inga mer låtar att lyssna på .. det enda som finns är det som hördes nyss. Jag vill ha mer, men det är bara att vänta och hoppas man minns killen då han släpper en skiva.
Dax för sova..

Kattslagsmål, nattmål och resmål.

Publicerad 2010-04-08 18:37:35 i Allmänt,

I natt vaknade jag av att det var 2 katter som slogs utanför. Vilket liv!! när man sover och vaknar av det ljudet så blir man rätt skärrad, sen var det lögn i helvete att somna om. Til slut gick jag upp och käkade en macka precis då vart jag sugen på mjökl och passade då på att dricka lite mjökl på samma gång. Resultatet lät inte vänta på sig..URK
tur man låg i sängen iaf så man kunnde somna direkt, men jag vet inte om det var värt det jag somnade iaf om till slut och vaknade ganska trött.
Tindra har ju börjat förflytta sig och det resulterade i att hon ramlade ur sängen i morse. Mommens gumma!! så när Tommy skulle till läkaren i dag så passade jag på att följa med och lämna madrassen till hennes spjälsäng, ramlar hon ur den då har de lite att jobba på.
Men min lill skrutta såg ut at må bra och hon kunnde pussas som vanligt.
Om 7 dagar sitter vi i Egypten i 27 graders värme, känns lockande en dag som denna, det regnar ( ja det snöar iaf inte) och är helgrått. Jag riktigt längtar efter solens heta strålar att gå på stranden med fötterna i vattnet och bara kunna gå ut och doppa sej när det blir för varmt och sen vandra vidare längs stranden.
Kanske att vi måste börja packa till helgen, iaf se över vad vi ska ha med oss, ja det är ett par dagar kvar så det hinns nog med.

Mellanmål eller mellan mål

Publicerad 2010-04-06 18:18:57 i Allmänt,

Jag försöker sköta alla mina måltider och mellanmål som jag måste få i mej under en dag.
Men så ibland så händer det att jag glömmer bort ett mål eller äter för mycket frukt det är då det händer..
Jag blir hungrig och stoppar i mej fel sorts mat och det för fort, resultatet låter inte vänta på sig utan den kommer som en käftsmäll: illamående, hjärtklappning svettningar och koma. Jag vill krypa ur skinnet och lämna in.
Nyss så stod jag där och lovade mej att aldrig mer äta i hela mitt liv...igen!
Det är nog ingen riktig dumpning,, men det är oskönt iaf.
Hur mitt liv i matväg har förändrats brukar jag tänka på, förr åt jag få måltider men för mycket mat vid dessa tillfällen. Nu ska jag äta hela tiden och få ändå i mej för lite mat och det tar inte slut där,, förr tycket jag om mat, all mat tyckte jag om men nu smakar inget bra. försöker hålla mej till det som smakar minst illa och det som inte smakar något alls. Ägg tål jag inte längre lika med korv, fy vilken smak. Grönsaker ska jag bara käka efter att ha fått i mej proteinet och kolhydraterna ( de som jag inet gillar) om det får plats. Jag visste ju detta innan men det är ändå en skillnad på verklighet och teori. En stor skillnad.
Nope nu är det dax att åka och handla mat.. svettningarna är över och hjärtklappningen är nog bara där för att jag ska ha ångest att välja nåt att käka nästa gång.

Påsk

Publicerad 2010-04-04 20:11:23 i Allmänt,

Tindra har nyss åkt hem. Hon kom hit på skärtorsdagen och vi har haft två dagar att mysas. Drygt 6 månader gamal är hon och redan vet hon hur hon ska få sin vilja igenom. Trots att hon var lite snorig och hostig så är det så mysigt att få rå om henne helt på hennes egna vilkor.
I dag städade vi altan, Tindra satt i sin gåstol och pratade med Bosse.
Jag dammsög upp alla fjädrar som "landat" där under vintern, men nu är det iaf uppstädat och det är skönt när solen lyser in och värmer upp altan. Det ger en viss förhoppning om att det kommer en sommar.
Ella och Thomas är hemma ett nar dagar, det resulterade i en påskmiddag, mycket mysigt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela