Mitt liv som mormor..oxå

Man borde ha fått börja som mormor innan man blev mamma.

Inte blogga om jobbet

Publicerad 2011-01-31 18:19:30 i Allmänt,

Nästan dagligen så läser jag om att man inte bör uttrycka sig negativt om sin arbetsplats på diverse siter så som facebook, twitter, bloggar och öppna forum.
Men egenterligen varför då??
Är arbetsgivaren rädd för att få negativ kritik så bör det väl tas upp på arbetsplatsen och det borde uppskattas av arbetsplatsen.
Men nä man skjuter budbäraren,, man nagelfar dem och söker efter minsa lilla fel sen slår man till med en varning eller två och så ut.
Nu ska ni inte tro att jag fått sparken, nä nä, men "goda råd" från de som "vill mej väl"  att inte skriva ut i klartext om vad som försigår på min arbetsplats och vad jag hör och ser.
Okej,, jag ligger lågt ,,men det som pågår tycker jag inte är någe vidare bra. (vill ni veta så kan ni alltid ringa och fråga, jag svara gärna..)
Men om man nu råkar skriva något positivt om arbetsplatsen så används citaten flitigt i diverse tryck. Jag har för den skull inte sett något citat ang det företag jag arbetar på och detta får tolkas som det vill.
För hur det än är så måste det väl vara bra om de anställda har en åsikt och ser saker som går att förändra till det bättre, eller? Fram tills det går att säga sanningen på facebook och bloggen så får jag hålla mej till det diplomatiska och nertonade kommentaren om min arbetsplats till, "Jag har en tillsvidare tjänst på ett stort callcenter."

Vilken vecka

Publicerad 2011-01-27 19:12:52 i Allmänt,

Jobbar häcken av mej.,, det som tar en månad att göra ska jag hinna med på 8 dagar,, känns fint. Men man får skavsår i öronen. Ganska omtimlande vecka både givandem intressant och krystad. Jag har upplevt bättre veckor. Men å andra sidan även sämre, så överlag kan man säga att det har varit en vecka. Men snart är den slut. Snart Februari, tiden går fort när det är kallt. Men det går inte så fort att det blir varmt.Dax att glo lite på tv sen sova.. igen..go natt

Unik...en butik

Publicerad 2011-01-25 18:37:34 i Allmänt,

Men så gick jag till Unik på lunchen,, fan va ballt. Finns så många saker jag bara "vill ha" de rosa färgade stolarna tex. helt underbara. Men gick därifrån TOMHÄNT!! men både Tommy och Mats hade inhandlat saker och ting. Men jag ,, näää inte någe! jag måste vara i en svacka.. får söka upp en annan av mina affärer med bra ha saker i morrn och se om jag inte kurerat mej då. Tänk om jag aldrig mer kommer finna några fynd. Nää, sånt liv vill jag inte ha,, det är ju fynden som förgyller vardagen. Fast å andra sidan sp hittade jag ettpar stövlar, nya förstås, halva priset, skitsnygga men begränsade. Jag fortsätter att fundera på om stövlarna kan passa i mitt hem.

Erica är mitt namn

Publicerad 2011-01-24 19:27:37 i Allmänt,

Idag har jag namnsdag. Jag och Ella... det firar vi stort. Ella genom hjärt och lung räddning. jag genom möte på jobbet. Så alla firar vi olika men på bra vis.  Hur som haver. Ska till Härnösand i på lördag.. så länge sen jag träffade Tindra. Pratade nyss med henne,,hon la mej i "godis skålen"  jag tar det som en komplimang. Avslutar med att i dag var en mycket bra dag, en dag som gick i Stenbockens tecken. kan bara säga - I like!! 

Tack för hjälpen..

Publicerad 2011-01-19 20:59:00 i Allmänt,

Var hos en kompis till Tommy i dag och han hjälpte dem med att fixa till datron, som tack för det fick jag en mugg. Ja jag tog Tommys mugg. Hon, Malin skapade massor av saker i lera, åhhh det fanns så många saker jag ville ha.. bara en! tänkte jag  jag vill ha EN av varje.. såg en vas som jag förälskade mej i.. den ska jag ha en vacker dag.
Just  nu sitter jag i soffan och premiär dricker ur den, helt underbar, vi ska umgår mycket framöver, det känner jag på mej.

Har inte hunnit varit ute på ams i dag,, haft häcken full på jobbet. Men ska nu ägna mej några minuter till att se om det finns något som passar mej.

Jag vet att jag är värdefull och jag tycker om mej själv.

Publicerad 2011-01-16 13:51:39 i Allmänt,

Men det är vissa gånger som man bara tycker allt suger. Att dagligen bli bedömd och värderad av andra och hela tiden aldrig uppnå till de höga outtalade krav som åligger mej och min person. Jag kanske inte behöver ha mer kan tyckas, men så kommer det dagar och veckor där jag inte pallar mer. Jag kan int ebara ge och ge av mej.
Jag SKA bara ha överflöd av, pengar, tid, ork, uppmuntran, positivt tänkande, inspiration och lust.. men vilken källa ska jag ta från? Det kanske är så att jag måste börja om helt och hållet, kanske ska jag vidga mina vyer när det gäller nytt arbete, Varför ska jag stanna med att söka arbete i Gävle, bara för att jag flyttat dit? Går ju alltid att flytta igen.. kanske ska jag söka längre bort? Ska ta och fundera på vad som skulle vara bäst för mej. Men så här kommer jag inte ha det så mycket längre, jag vill inte bara vara "den som kan ta all skit" det är jag för gamal för. Dax att hitta någon annan att utnyttja och förtrycka.

Bosse

Publicerad 2011-01-16 12:31:26 i Allmänt,

Söndag, ja så börjar de berömda oxveckorna.Blir till att veckopendla om det funkar på alla plan. Jag testar det nån vecka i annat fall så dagspendlar jag. Det sköna med att pendla dagligen är att man slipper packa och man alltid har sina saker. Men det bästa är ändå att jag får min egna tid. I dag ska vi fixa en kattlucka i garaget, bra om Bosse kan gå in och ut själv. Vera får iaf flytta tillbaka hit, bra för Bosse att ha sällskap och Vera hittar ju själv här så det är den bästa lösningen.
Så ska man jobba i morrn.. ja vi får väl se hur det går. Jag jagar fortfarande arbete i Gävle och hoppas att det snart dyker upp ett för Cirkus TP verkar spinna på i ett allt högre tempo. Makalöst är det enda man kan säga.
Nu ligger Bosse här på kudden brevid mej i soffan. Tror det i övrigt blir en TV dag.

Gröna fingrar

Publicerad 2011-01-12 11:06:40 i Allmänt,

Väckte Diana i morse sen somnade jag om,, tills nyss. Så skönt att få sova ut lite. I dag ska jag handla lite mat det ekar tomt i kylen. Bra gråt ute och små snöar inte direkt så att vädret lockar en att gå ut, men handla mat online finns inte här än. Annars så vore det en kanonbra ide så slapp man klä på sej. Men det är ganska skön när man väl kommer hem igen. i Dag skulle morsan fyllt 78 år om hon få leva. Satan i gatan,, det innebär att hon varit död i 18 år i år. ja tiden går fort.
Har nu satt orkideerna i vatten, har ju fått både"keiki "och "bulber" som det så vackert heter på 2 av mina 3 orkideer. Det betyder helt enkelt att de fått skott, en på stjälk och en med nytt rotsystem. Ovanligt enligt de forum jag läst på, men kul. Jag HAR gröna fingrar.
Har även lova Ella att ta tag i deras plantor och planera om dem, men det får ske längre fram i vår.
Nu är det dags att fixa till sig lite, måste få bort lite grått ur håret.

Sömnlös natt

Publicerad 2011-01-10 15:31:35 i Allmänt,

Efter att ha ofrivilligt vakat i natt så har jag i dag varit ganska så seg, dock gick jag ner och handlade lite frukt.
Apelsiner är ett måste denna årstid. Solen sken och uppmuntrade till livsglädjen.
Jag har semester onsdag -fredag det ska bli skönt att slippa jobbet några dagar, dock så har svaret jag fick förra veckan malt i bakhuvudet, så pass mycket att jag skrev till min chef i dag och sa att jag ville att det felaktiga som skrevs i mailet ska rättas till. Vi får se hur lång tid det tar att få en dementi ellet kanske bara ett ärligt svar.
Nu ska jag ta i tu med middagen och sen kanske jag tar och försöker läsa ut boken jag håller på med, vore kul att få läsa nån annan bok, med mer humor.

Söndag, vilo dagen

Publicerad 2011-01-09 15:15:12 i Allmänt,

Så då är Julen nerpackad och ligger inlåst i förrådet. I dag var det underbart väder, snön smälte så det porlade i stuprören, solen sken och det var 12 grader varmt i solen, så jag satte mej under en fil på balkongen och drack kaffe. Visst skulle jag kunnat tagit en promenad men valde bort det för att sitta och mysa under filten. Ska ju tvätta så jag får gå upp och nerför trappan några ggr så det jämnar ut sej. Hoppas det är nån bra film sen så man kan dråsa ner i soffan och glo.. om TV nu inte är upptagen av skidtävlingar.Har sökt några jobb i dag, det verkar som om det ökar lite med annonserna och jag hoppas att det är min tur att få ett arbete lite närmare. Gärna på gångavstånd,, det vore guld att kunan fgå/ cykla till jobbet.  
Undrar just vad morgondagen har att erbjuda, snart dax att går till tvättstugan så vad som än sker i morgon så kommer jag iaf ha rena kläder.

Tulpaner visar vägen

Publicerad 2011-01-06 20:14:01 i Allmänt,

Så städades julen ut, gardinerna byttes ut och jag fixade och donade hela dan. Städade skåp och sorterade det som aldrig blev sorterat vid inflyttningen. Hela iden i nattlinne, kl17 var jag klar. Bytte om och gick och handlade Tulpaner och blodapelsiner. När Tulpanerna kommer så är vi på rätt sida, bra blomma som man kan byta ut varje vecka,,fina färger som lyser upp och skapar glädje.
Rosa vart den första buketten i år.  Hittade 2 listor när jag städade, 2 listor en bra och en dålig för 2009 år händelser.
Den skapades av Ella och Linda och jag tog över dem när de tänkte kasta dem. 2 år sen och så många händelser som fanns med då.. kanske man ska skapa 2 nya listor och se vad som hamnar på dem.
Ska fundera ut vad skulle funnits på en lista för 2010 om det funnits en,
Bostad i Gävle är en punkt på den BRA listan.
Att inte hittat ett nytt arbete är en på den dåliga listan.
Men det finns fler punkter på den bra listan bla; Eddie , Ellas & Tomas bröllop, Melvin, Lindas & Jimmys bröllop.
Dennis flyttar hem, och ihop med Katharina. Jonny får jobb i Söderhamn och flyttar dit. Nadja träffar Calle och flyttar i Härnösand. Diana kommer in på den gymnasielinje hon ville in på och flyttar till Gävle. Så det är många goda och bra punkter på den bra listan.. klar det finns några på den dåliga oxå men det tar jag inte upp i dag,, nu ska jag titta på mina Tulpaner och se fram emot våren.

Det gör ont att ha rätt

Publicerad 2011-01-05 19:43:07 i Allmänt,

Det är inte alltid så roligt att ha rätt, att få bekräftat att man har rätt.
Nu i dagarna ska man inte uttrycka sej alltför vågat och säga sin ärliga mening är nog bara något som "skedde förr".
Men i dag fick jag bekräftat att det som jag ansåg vara fel verkligen ÄR fel. Känslan av att "vinna" uteblev dock och mest sköljde ett illamående över mig.
Men nu är jag hemma i Gävle, ska snart bädda ner mig och se på TV, läsa klart boken och vila upp mig.

I krig är alla medel tillåtna

Publicerad 2011-01-04 21:14:27 i Allmänt,

I dag skrev jag ett brev ( mail så klart, men det smakar bättre i mun med brev) där jag lämnade en klagan. Den var rak och direkt, gjorde nog ont hos dem som det var riktat till ( hoppas jag), men den var ärlig. Säkert kommer jag få äta upp även det framöver men va faan. När sunt förnuft går ut över oskyldiga människor måste man höja rösten. Det gjorde jag. Sluta och lägg ner, de som gör misstag måste själva få stå där med skägget i brevlådan, blanda inte in alla andra, då blir jag sur satan!! 
Det blev jag i dag.
En kollega, en man, började nästan gråta för han tvingades att göra saker som han inte ville. Hans vilja tog ingen i ledningen hänsyn till. Tårarana rann på han. Då brann det i mej..IGEN! ja jag vet..inte för att jag bryr mej ,, men va faaan! Så får det inte gå till .. så jag skrev det "arga mailet" men ingen respons på det nope.. men i morgon är en annan dag....så kanske de inte bryr sig då heller.
Imorgon är det Onsdag före helgdag och jag ska hem till Gävle över helgen. Ska bli skön att komma hem igen.

Fotbad

Publicerad 2011-01-03 20:06:04 i Allmänt,

Åter på arbetet, där var det fullt ös,, och det vanliga kaoset. Halva styrkan borta och alla ringer supporten. Mitt i detta står vi och ska genomföra förändringar, fel dessa ska starta i dag och redan ha bearbetats klart. Ja så var iaf tanken, men jag tror att vi är på banan med det som jag håller på med.
Kallare väder i dag så när jag och Tommy nyss var och handlade så höll jag på att frysa fötterna av mej. Fram med en hink och varmvatten, ner med fötterna och nu 30 min senare känner jag att tårna sitter kvar. Sköntm det är så fult att gå i sandaler utan tår, för att inte tala om att måla tånaglarna, det kan inte vara lätt.
Men i dag är det 15 min  mer dagsljus än förra veckan, nice, snart vår.
Appropå vår så ska jag städa bort julen nu i helgen, bara för att man gillar julen,,så innebär det inte att man snabbt tröttnar på den när man har den överallt. Ska passa på att byta gardiner i samma veva, bara för att, lixom.
Dags att torka fötterna ,, de har nått en normal temp nu och jag fryser inte mer än normalt...

Vilken soppa..

Publicerad 2011-01-02 13:21:33 i Allmänt,

I dag på schemat står det: Softa och koka soppa.. Så vi var ner och inhandlade grönsaker och nu står sopporna och kokar sej goda. Kan var skönt att käka lite soppor nu som kontrast till julmaten och det är alltid gott att ta fram nu på vintern för att värma sig. Tittar på Asterix i Olympiaden under tiden sopporna står på spisen. Jag är verkligen ett Asterix fan, har ju lånat en hel serie med 13 inbundna böcker med Asterix, ägaren vet att jag har dem men han har inte bett att få tillbaka dem så jag förvarar dem gärna.. bra att ta fram när man vill ha läsa något skoj.
Det är milt ute bara ett  par minusgrader, skönt. Ska jag pendla är det skönare om det inte är för kallt. Det tar emot att gå till tåget om det för kallt.
I går var det bara softa som stod på schemat så Diana och jag tillbringade hela dagen och kvällen i soffan, ömsom tittandes på tv, ömsom vilande. Var skit mysigt.
Nu ska jag se klart på filmen..

Jag lovar att uppfylla under år 2011...

Publicerad 2011-01-01 14:44:14 i Allmänt,

Så är det dagen då man ska börja infria de löften man gav i går..
Men vad är ett sådant löfte egenterligen värt? Jag menar ,, man ger löften till höger och vänster och nästan dagligen bryter man olika löften. Jag har för flera år sen slutat att lämna Nyårslöften men nog sitter jag där sista dagen på året och funderar ut vad och vilka löften jag ske ge jobba på under det kommande året.. men redan på morgonen dagen efter så ger man blanka fan i dem.
Men i år ska jag ge mej själv uppgifter att arbeta på under detta år, och jag ska ge mej själv mål som jag verkligen ska arbeta på.
Det enda  mål jag har satt upp är;
Att få ett nytt jobb, detta arbete ska finnas i Gävle så jag slipper åka till Ljusdal och slipper vara kvar på TP..
Får jag en anställning så jag slipper åka fram och åter till Ljusdal så kommer jag hinna med att uppleva en massa saker som finns hemma i Gävle.
Men först ut i år är; Detox, god mat, goda drycker, godis, och annat man stoppar i sig under helgerna gör att både galla och njurar fått jobba på högvarv och nu behöver rengöras, sen får man väl se till att komma tillbaka till rutiner med bra och nyttig mat och öka vardagsmotionerandet blir ju när jag börjar pendla på vardagarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela