Mitt liv som mormor..oxå

Man borde ha fått börja som mormor innan man blev mamma.

Feber kyssar..

Publicerad 2010-09-29 09:28:18 i Allmänt,

Det jobbiga med feber är att man inte kan klä sig, ena stunden är man varm och andra så fryser man. Men hela tiden så känner man sej som om man blivit överkörd. Till råga på att jag har denna feber så hoppade kedjan i morse, så jag var tvungen att mecka med den, INTE kul! men jag fick på den och hann med tåget. Sov nästan hela vägen upp,, men frös mest,, det var kallt på tåget. Sökte ett till jobb i dag,, inte ett extra jobb denna gång utan en heltidstjänst. Drömen vore att få komma härifrån och är arbetet även närmare så är inte jag den som klagar. Det är ett stort företag så där kanske man slipper delta i denna typ av Polsk riksdag som förekommer här på arbetet. NU hoppas jag på att få komma på Intervju.

I dag är det den internationella Pussdagen,, så jag skulle kunna dela ut heta kyssar men jag skulle då nog oxå se till att ha skapat en fökylningsepedemi. Så jag låterbli och ägnar dagen åt att sitta här på min plats.

Efter regn kommer solsken

Publicerad 2010-09-27 16:27:17 i Allmänt,

Tur att saker löser sig till det bästa oftast. Verkar som om jag är inne i ett flyt just nu och små saker lyfts från mina axlar. Jonnys boende har löst sig nu ska vi bara ner med sakerna på Torsdag. Sen får han handla möbler och fixa lite.
Själv sökte jag ett par tre nya arbeten i morse och redan i em så ringde en av dessa upp och ville ha en intervjuv, han erbjöd mej att ta det på telefon så jag kunnde vara på jobbet utan att ta ledigt. Låter kanon,, att de kan vara flexibla. Just nu sitter jag på tåget hem till Gävle. Ska gosa med katterna i kväll och ta det lungt.
Det börjar bli kallt iaf, gräset var frostnypet i morse och man ser att vintern är på väg. Dax att leta sig en varmare jacka för att klara cyklingen till och från tåget. Ska nu fundera ut vad som ska sättas fram på bordet i kväll,, en varm och mustig soppa vore gott.

Distans till ett avstånd

Publicerad 2010-09-22 07:01:56 i Allmänt,

Ju fler dagar jag befinner mej i Gävle ju mer distans får jag till mitt gamla liv i Tallåsen.
Kanske att jag inte riktigt har förstått alla konsekvenser detta kommer att medföra, men jag känner att jag är på G. I kväll ska jag dock stanna kvar i Ljusdal och hjälpa Jonny att packa ner saker samt att rensa ut det som han inte ska ha med sig till Söderhamn. Dennis saker kan jag ta ner till mej i Gävle han kommer nog att komma upp och hälsa på framöver.
Men att jag ska stanna kvar känns mer och mer konstigt. Inte bara av det faktum att jag är "bortstädad" ur huset men jag känner mej bara borttappad då jag är hemma i Tallåsen. Som om jag var hemma hos en främling, inte heller det faktum att vi snabbt glider in i gamla mönster och blir helt passiva. Det är först nu som jag börjar skynja hur jag vill leva framöver. Visst kommer det komma dagar då jag inget vill göra alls, men kanske att dessa dagar blir färre. I går var jag trött efter maten. Jag ville bara lägga mej och slappa, men det var för tidigt att lägga mej. Så jag och Diana tog en tur med cyklarna in till stan,, förvirrade oss i gamla delen av Gävle,, men hittade snabbt en väg som förde oss hem. Vi var inte borta så länge men det vart en tur på 4-5km. I tallåsen hade jag cykel i flera år men cyklade aldrig. Underligt kan man tycka, men i bland så sker saker och vi gör saker som vi egenterligen inte vet varför. Jag vet bara att jag känner att jag är på rätt spår, och att jag kommer att gå vidare, ska Tommy med så är det kanske dax att ta sig en funderare på alvar, för ett är säkert; Jag kommer inte att flytta tillbaka till Tallåsen. Det kapitlet är slut och ett nytt kapitel med oskrivna sidor väntar.

Svart /vit regnbåge vore grått

Publicerad 2010-09-21 17:10:40 i Allmänt,

Ibland avyndas jag dessa människor som ser allt i svart eller vitt. De som inte har empati eller sympati som färgar världen. Det är så enkelt för dem. Har man en fråga frågar man och förväntar sig att få ett svar, finns ingen att fråga frågar man den som man tycker borde veta och då får denne svara eller fråga någon annan om det rätta svaret. Det innebär att det kommer att vara ett svar som gått från hand till han om man ens hinner få ett svar inna ndet är försent. Lite som viskleken.. svaret kan bli vad som helst. Dessa personer har även för vana att dela upp folk i olika grupper och ge dem olika funktioner. Även om dessa nytitulerade personer inte alls har med en viss sak att göra så har de svart/vita människorna bestämt att det bryr de sig inte om, de nytitulerade får skaffa sig kunskap eller ta reda på det som de svart /vita vill veta. Jag vill ju fråga den som vet,,en rak dialog ,ed den osm besitter svaret, jag har ingen lust att låta någon annan vara mellanhand i de svar jag eftersträvar.
Detta är något som jag och min man har svårt att med. Han är en svart/vit människa. Hans måtto är " det är bara att göra" han fattar inte att ibland är det inte bara, inte ens för honom. Med då det är något som han är tveksam över delegerar han bort det både på jobbet och i privatlivet. Han fattar inte att jag ororar mej för mer, han anser är enkelt att fixa. Som Jonny tex, för han att få en lägenhet i Söderhamn är det "bara att gå från jobbet, ingen chef att fråga om ledigt eller ej, ta bussen till Järvsö och tåget till söderhamn, titta på en lägenhet och skriva kontrakt"  Bara lixom, Jag ser det mer som att det saknas information...Vilken lägenhet? vilket bostadbolag? vart finns lägenheten? nära järnvägen? eller ska man ta nån annan förbindelse??, hur går man dit, vart ligger den nya arbestplatsen? hur tar man sej snabbast emellan jobbet och bostaden? osv osv,, såna frågor ställer aldrig en person som tänker i svart/vitt, För de åker bara och tar en lägenhet och går till jobbet. De andra frågorna finns inte i deras värld. Antagligen har de fått alla svaren från en person som jag eller så kastar de ut den person som bor i lägenheten de tittat på,, vad vet jag.. Jag vet att jag är så trött på att förklara och försvara mej som individ och mina frågor och min oror. Jag hade hoppats på att efter så pass många år så borde han känna mej bättre, men inte ens det gör han.. han går på och jag har accepterat han som svart /vit men han kommer aldrig acceptera att i min värd finns det fullt av regnbågens färger.
Jag låter han stå utanför.. så slipper vi bli osams om vem som ska svara på vad.

På väg till arbetet

Publicerad 2010-09-17 08:35:25 i Allmänt,

Sitter på tåget och tittar ut över det regnblöta höstlandskapet som svichar förbi. Onekeligen så är vintern på väg och jag får kapitulera det är dax att skaffa nya höstskor. Men i år ska jag även skaffa en snygg vinterjacka,,och varm!  Jag kommer juh att vara tvungen att gå till tåget och frysa vill jag försöka undvika. 
Men jag trivs mer och mer i lägenheten och nu när mörket och hösten kommer. I kväll måste jag stanna i Tallåsen för att kunna ta mej till Harmånger i morgon,, det går inte direkt någar bra förbindelser dit på helgerna. Så jag åker med Tommy dit i morgon sen får vi (jag och Diana)åka hem i morgon, men innerst inne så letade jag alla möjliga lösningar på att slippa stanna i Tallåsen, men men.. jag ger mej. Får juh vara hemma nästa helg :)). Jag ska föröska leta reda på en katt oxå, kanske har jag tur och får med en i morgon :)) om jag hittar en transportbur vill säga. för den fick jag inte med mej nu på morgonen.
På jobbet är det rörigt, 46 är varslade så luften har gått ur många, många sjuka och upp på detta så vill vår uppdragsgivare stänga ner en hel avd, de som satt där ska ut på de andra avd. Man kan säga att det är mycket känslor i luften just nu och det märks, folk är utarbetade på vissa avd, på andra avd är det helt tyst och en spänning i luften. Många är oroliga och andra känner av situationen och blir oroliga de med. Jag för min del hoppas att Jonny får ett arbete i Söderhamn. Men det får han veta först nästa vecka.

I valet är alla partier rosa

Publicerad 2010-09-13 17:02:48 i Allmänt,

Det är egenterligen konstigt att inget parti annamat färgen Rosa eller Lila för all del,, 2 har antagit den Gröna färgen och 2 den blå, 3 partier har den röda eller kanske om man räknar med FI så är det nog 4 partier men ingen har tagit den Rosa eller Lila färgen..Jag skulle rösta på rosa, kanske. För i slutändna så måste det finns lite politik oxå, men de låter ganska lika och de säger saker som låter lika,, men de vill så olika.
Jag valde iaf förtidsrösta, så det lixom redan är klart, som deklarationen så vill jag ha det avklarat så snabbt som möjligt så att jag kan fokusera på andra roligare saker. Som att sappa tex..
Jag är tillbaka på jobbet, jag frågade om jag skulle få en "rehabutredning" men min HR bara glodde på mej som om jag verkligen var sjuk och frågade varför. Jag hade inga svar.. vore kul att få gå på ett möte kanske.. eller kanske bara att någon snackade med mej. Undrar om jag kommer få ha utvecklingssamal .. jag har avböjt et lönesamtal med anledning till att det finns inga pengar att prata om så det kommer inte göra någon skillnad. Bara onödig samtalstid som skulle kunnat gå till att samtal om hur man trivs på jobbet tex.. men jag hoppas på att få ett extar jobb eller rent av ett nytt arbete på en annan plats.
Jag hoppas på en  bättre framtid.. men för stunden så ska jag nu gå hem ...

Stelbent plommonkok.

Publicerad 2010-09-09 13:29:39 i Allmänt,

Träningsvärk i magen och i axlarna efter op.?? Jag har ingen aning om varför men det känns som det och mitt i allt så ska jag ha en stock till ben. Känns bäst at tvara uppe och gå och stå,, sitter jag eller ligger förlänge så stelnar jag till. Men det blir nog bättre med tiden. Nu ska jag få upp rörelsen sen så får jag fokusera på resten. Har gjort lite plommon kompott nu på förmiddagen, eller den vart nästan klar saknar potatis mjöl för att få lite stuns i den. Men det blir gott att snaska på sen efter maten. Vera verkar iaf ha börjar vänja sej vid att bo här. Hon törs komma fram även om detär barn här, hon smyger visserligen längs väggarna tills hon kommer till  köket eller till balkongen men det är iaf ett framsteg mot i Tallåsen då drog hon som en avlöning och visade sig inte på flera timmar. Blir kanon bra för henne här, ensam katt och inga störande personer som skrämmer henne.
Nu ska jag rör mitt knä lite..

Knä

Publicerad 2010-09-08 10:14:36 i Allmänt,

Op gick bra, de tog bort 25% av minisken den bit som satt lös. De "snyggade till" en skadad knäled och såg att främrekorsbandet var av. Tjam korsbandet har jag juh varit utan en längre tid så det hoppas jag att jag kan träna upp. Knäleden var det lite värre med sa läkaren de gjorde vad de kunnde så nu får jag hoppas på att det blir bra. Det gör inte så fasligt ont, minst faktiskt när jag är uppe och går. Men jag skulle ta det lungt de första dagarna.
Åker hem till Brynäs i dag skönast att var hemma där jag har mina saker. Sen få rjag hoppas å bra väder närmaste dagarna så jag kan gå ut lite och gå. Vill ju kunna cykla till tåget på måndag.

Hemma men ändå så långt borta

Publicerad 2010-09-06 20:38:05 i Allmänt,

Ja så är jag hemma, hemma i Tallåsen. Börjar med att stöka till genom att öppna en loka som får tok spelet och sprutar ut över köket. Senare så spiller jag ut cola på bänken för att sen avsluta kvällen med en räddning, te muggen höll på att vipa ut över bordskanten. I dag tillbringar min man sin tid ute och sen i köket själv sitter jag i vardagsrummet och rör inget, gör inget vill INTE stöka till, änk om det blir en fläck eller en smula på golvet.. åhh så underligt.. eller.... tja så kommer det nog att vara,, undrar om det funkar lika i Brynäs... pedantisk ordning eller är det där det går att släppa loss... nope så kommer det inte att vara. 
Men jag sitter still här ,,, snart ändå dags att sova.

Gå i fängelse

Publicerad 2010-09-06 19:19:24 i Allmänt,

Ja det var ett tag sen man uppdatera, så lite tillbakablickar:
Det är underbart att bo i en stad igen, inte bara det att det finns mer att välja på utan just att det finns mer helt enkelt, det är grejjen. Bara det där att gå ner på stan och titta på folk och se på aktiviteterna som sker på stan, helt underbart, guud vad jag har saknat det.
I lördags var det nåt de kallar Å-draget. Det var nån form av lyskväll och de tände 5000 marshaller längs Gavleån. En massa folk var ute och tittade på uppträdanden och sevärdheterna som fanns. Jag och Diana cyklade ner och gick på musseum, Fängelsemusset. Mycket givade och eftersom det var vid 9-10 tiden på kvällen så var stämmningen den rätta, lite kusligt att gå och titta på björken som stod där strax brevid den plats de avrättade folk förr, tänk om björken kunde tala,,, att den inte hade röda löv måste vara ett under.
Men jag trivs, jag vill inet ens åka och jobba och när jag åker så vill jag bara hem, för att cykla eller går runt och se på saker. I höst vill jag ägna mej åt att inspektera konserthuset och den typ av musik som jag inte brukar lyssna på men jag ska i höst ge mej in i denna nya värld. Opera står högst upp på listan så jag hoppas jag kan komma i väg på en av konserterna som ges nu i september men missar jag det så fanns det andra konserter som funkar.
I morgon ska jag in och fixa knät, delvis ör kanske tilläggas, men de ska föröska ta bort det som gör ont och se till att jag kan träna upp stabilitetet. Sen får jag väl cykla till badhuset och träna.

Blir att uppdatera lite oftare nu när jag har skaffat mobilt bredband.. om Diana inte stjäl det.. :))

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela