Mitt liv som mormor..oxå

Man borde ha fått börja som mormor innan man blev mamma.

Sommartid = badtider eller??

Publicerad 2010-03-31 19:56:37 i Allmänt,

Så har det nu gått ett par dagar med sommartid.
Visst gör det att det är ljusare på em när man slutar jobbet, men man är ju så trött på morgonen.
Inte är det varmare heller!! Trots att det är sommartid.. snö, is och kyla det är så långt från sommar man kan komma.
Så jag satt och sökte nya jobb häromdagen och ville ta en dag ledigt för att bara sova då min man kom fram och sa att visst kan du vara ledig men sök ledigt runt mitten / slutet av April. Men va tusan tänkte jag,, jag är trött nu idag..
men sen på lunchen sa han att han skulle köpa en resa til värmen. Jaha sa mitt inre positiva jag.. vart finns det ra? i en vulkan?  - Nä sa han, Egypten tycker jag låter bra. Vad svarar man på det ra?  Det var bara att tacka och ta emot. När åker vi? Idag köpte han resan så den 15 April så far vi, en lagom lång resa, 10 dagar. Det är ju trots allt bara en öken. Men det är 23 grader där, röda havet är 18 grader när det är som kallast i Januari så det känns som om det kommer att bli kanon skönt. Sol, bad och vila och bad, sen kan man bada, och gå i sanden barfota och bada sen kan man bada i poolen oxå. Så i år kom sommartiden med en överraskning som heter sommar.. Jag kan vänja mej vid det.

Mersmak av något nytt

Publicerad 2010-03-28 19:26:09 i Allmänt,

Tja, kan man nog säga om mässan. En massa gamla saker, fula dockor som såg arga ut och en massa annat skräp. Men jag hittade en tjej som hade flätat tyg, nån Japansk flätning såg ut som kuber och var otroligt ballt. Men för att veta hur man ska gå tillväga måste jag införskaffa en bok på Japanska som visar hur man gör. Men det var snyggt!
Var skönt att vara hemmifrån ett par dagar. Tog en tur in till Valbo köpte ett par nya vårskor, men än så länge är det stövel väder, desvärre. Men det kommer väl bättre väder snart får vi hoppas.

Jag brukar ju alltid tycka det är skönt att komma hem och "Hem ljuva Hem" har ju varit ett måtto som speglat mej ganska väl. SÅ idag på tåget satt jag och kom på mej själv med att känna att "hemma"  intye riktigt är "hemma" längre.
Jag vet inte om det är så att jag inte trivs eller om det helt enkelt är dax att gå vidare.
22 år har jag bott här i Ljusdal innan dessa vart det 22 år som  bodde jag i Stockholm, kanske har tiden nu kommit och det är dax att bo på anna plats? få andra intryck få mer energi.
Jag skulle vilja ha mer puls, mer folk att se och mer utbud. En stad helt enkelt.
Ljusdal är ju inte bara ganska dött om helgerna utan det är heldött. kl 15.00 på Lördagen så måste man gå hem till sitt och där blir man sittandes framför dtorn eller TVn. Hitta på något, tja, men är dock alltid utlämnad till det utbud som fanns förra helgen och helgen innan dess och helgen dessföre och helgen förinnan dessföre och så är det, en del kallar det att umgås och träffa bekanta men jag har andra namn på det....
Vad det än kallas så är jag för gamal för det och jag tycker inte det är roligt längre, vilket leder til att jag sitter framför TVn och bidar min tid..och på nåt vis så börjar den tiden närma sig för så här vill jag inte fortsätta bo och leva. Jag vill kunna völja när jag vill gå på BIO och vilja välja film. Inte vara tvungen att gå på Filmen när den visas. Jag vill kunna gå ner på söndag em och äta en middag som inte är Pizza eller från Sibylla. Jag vill mer.. och mer kommer det att bli..

Mässa

Publicerad 2010-03-25 20:24:50 i Allmänt,

I helgen ska jag på Mässa "Antik och Sy festival"  i Göranssons arena.
Kombinationen av dessa två kan bara bli kanon bra.
Jag och Diana tar tåget i morgon och sen får lördagen gå åt till att botanisera i olika tyger och gamla saker.
Jag är främst ute efter lite balla barntyger och så vill jag börja på ett lapptäcke. Jag vet inte alls varför jag vill börja på ett lapptäcke tror inte ens jag tycker de är fina men det verkar kul att sy dem. Fast Ella hittade ett i svart och vitt som var snyggt så det finns ju snygga lapptäcken, eller??  Vi får se om det blir något överhuvudtaget, kanske slutar det med en tummetott, som i sagan.
Hur som helst så har veckan varit.. hmm oväntad och överraskande kanske man kan säga.
På jobbet är vi mitt i eller i början på en omstrukturering vilket gör att det dagligen är förändringar och det gäller att hålla i hatten för att hänga med. Men på något sätt känns det som om det jag och min kollega gör om dagarna börjar märkas och andra börjar se på det från en annan vinkel, om det sen beror på oss och vårt mässande eller om det har en annan orsak kan jag inte svara på, men det är alltid kul att ens arbete uppmärksammas.

Sitter just och ser på "Sveriges värsta förare" och blir förbannad, inte på de stackars ärthjärnorna till blondiner men på den från TSV som godkännde att dessa fick framföra fordon på egenhand mitt bland andra trafikanter!
Denna person borde sättas i deras baksäte, fastslåst och med silvertejp över munnen.
Där kan han sitta och njuta av att åka med dem. Puckot! Hoppas de stannar i sin hemkommun med bilen.




Ego

Publicerad 2010-03-21 10:26:40 i Allmänt,

Jag är Jag därför att Jag är Jag,

och Du är Du därför att Du är Du.

Men om Jag är Jag därför att Du är Du,

så är Jag inte Jag längre

Min katt den har tre lägen..tre lägen har min katt

Publicerad 2010-03-19 22:15:31 i Allmänt,

Min katt Vera har 3 social lägen,
1 Hon undviker allt.
2 Hon avskyr människor
3 Hon vill kelas bara när man sover.
De två första kan man inte göra så mycket åt, det är bara att föräska se till att hon får mat i sig och kan sova ut. men det sistnämnda! När man sover som skönast, kl 4 eller 5 då kryper hon upp i sängen placerar sina morrhår rakt in i näsan, försök att inte vakna då, och puttar en i ansiktet med nosen med ett " nu vill jag att du kliar mej på magen" .
Eftersom hon den vakna tiden av dygnet undviker allt levande som rör sig i vårt hus så anser hon väl att då jag sover är en lämplig tid att umgås.
Jag kan ju inte påstå att jag försökt förklara för henne att det egentligen är en ganska olämplig tidpunk i mitt liv som vi ska umgås så får jag väl stå mitt kast.
Jag får väl kelas med henne och försöka få henne att somna om i min säng, men jag måste erkänna att jag är trött, fruktansvärt trött och jag vill egentligen bara somna om, men det orkar jag inte ta upp med henne vid denna tidpunkt på dygnet. Men jag ska ta det med henne direkt på morgonen tänker jag.
Det är bara det att då tillämpar hon de två första punkterna i hennes livsfilosofi; undvik alla..
Så då är vi på ruta ett,, och snart dax att lägga sej.Men hon är juh så söt, min gumma så man får gilla läget .

Kärt barn har många namn.

Publicerad 2010-03-16 21:24:22 i Allmänt,

Jag satt i en samtal med min man om när man blir mormor och till vem.. och vad betyder egentligen denna titel och när föräras man den? Genom hårt arbete på fronten eller lång och trogen tjänst? Kan man vinna den eller köper man den? Vad händer om man stjäl titeln? Men jag bara ÄR mormor och så ÄR det bara. Nä inte bara det är ju så jag vill ha det, så jag njuter av att vara mormor.
Men till vilka räknar du att du är mormor? Vad är du till de barnbarn som du genetiskt inte är mormor till? fick jag som fråga. Ja till dem är jag nog Mormor sa jag, men till dina söners barn vad är du då frågade min man.. jaaa det var knepigare,, men jag är nog farmormor då.. Mormor är ett ord som låter så snällt. Ett sånt där ord som smakar gott i mun. Det passar lixom till alla barn oavsett genetisk härkomst.
I Italien hade jag varit Nonna och i England Granma.
Här i Sverige delar vi upp alla i små grupper. män dit och kvinnor hit. Enklast att bara ha ett ord för en sak, Mormor.
Jag kammar alla barn över min mormors kam och fortsätter med att titulera mej mormor.

TID- igare

Publicerad 2010-03-15 18:54:46 i Allmänt,

Vet ej om det var bättre förr, det känns som om det fanns mer tid förr. Förr hade jag inte tid att arbeta.. då hade jag ju 5 barn att ta hand om, ibland var det fler. 12 barn var det en sommar. DÅ hade jag verkligen inte tid att arbeta.
Men förr så vaknade man , stressade upp för att hinna vakna innan cirkusen var i gång, frukost, dagis jobb, handla dagis, middag, läxor, bada, lägga, tvätta.diska, dammsuga, plocka, sova,,nu går man upp poar på en lång stund innan frukost, till arbetet dricker kaffe, jobbar, fikar, jobbar umgås med kollegor, jobbar , dricker kaffe, har rast, jobbar, fikar, går hem. käkar för att få matlåda till dagen efter. softar gör inget, trampar i min maskin, ser på tv och sover. Ändå känns det som om jag inte har så mycket tid till att göra de där andra sakerna som jag planerade på den tiden jag inte hade tid. För min tid nu är redan tingad till att göra ingenting!
Visst skulle jag kunna fylla min fritid med allt det som jag ser andra göra, åka skidor motionera, hälsa på andra umgås, men det vill jag inte jag vill inte slösa bort min tid. Men jag är nöjd och jag trivs med det, kanske därför jag trivs med att gå till arbetet varje dag oxå. eftersom jag får stilla mitt sinne med att umgås på mina villkor med mig själv varje kväll. dvs, jag får tid med mej!
Nå nu ska  gå med mej på en promenad, nope inte ute blir en promenad inne, och sen är det tid för TV innan det är hög tid att hämta Diana.

Sköna söndag från insidan.

Publicerad 2010-03-14 11:27:12 i Allmänt,

Solen skiner men det är fortfarande ganska kallt i luften. Så nu efter städningen får det bli trampmaskinen i en timma istället för att gå ut. Hatar verkligen att gå ut i kylan och blåsten. Positivt tänkande! trampa på med balkongdörren öppen det han man juh kalla att gå halva vägen iaf. Så bort med det dåliga samvetet och kassera det klämkäcka " det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" Jag tar en promenad "ute" på mitt vis.

Först ut att grillas.

Publicerad 2010-03-14 10:32:05 i Allmänt,

I går  sken solen, men det var kyligt i luften. Vi åkte en tur istället för att städa. Ställde dock upp balkongdörren för vädring och det fick räcka som städning i dag.
Efter ett par timmar var vi hemma igen men då var jag så trött att jag däckade i soffan.. 2  timmar senare så var det dax att fixa lite tillbehör. Årets första grillning stod på Menyn.
Kyckling Tyskpotatisallad och nån gegga till det.

I mörkret är alla katter grå

Publicerad 2010-03-12 21:33:39 i Allmänt,

Jag föll till föga,, eller rättare sagt risken att Bosse la sig i sängen med sin sotiga kropp och sotade ner min lakan var överhängande så det var bara att ta katten vid hornen och bada honom.
Lättare sagt än gjort, han stretade inte emot utan stod stilla och förstod nog att det var hans lott för kvällen det var inte det men sotet. Det var av den sorten att det inte släppte med tvål och vatten, utan var mer av den vattenfasta sorten.
Så nu har jag en sotig OCH blöt katt som luktar gott av Palmolive Naturals Olive duschcreme, kan hända att det inte är så manligt nu i mars katts tider, men det  får tiden utvisa. Vill han så  får han sova i sängen. Skulle Tommy få astma får vi hoppas att han inte stör Bosse iaf.

Med ljuset så ser man alla fina färger.....tex grått.

Publicerad 2010-03-12 19:15:03 i Allmänt,

Fredag och helg..eller? Nu kommer ju årstiden där man solen skiner in genom fönstren och avslöjar de ställen i hemmet som man slarvat med att damma och städa av.. fast först ska solen ta sig genom fönstren.
Men det  innebär att man nu på helgerna måste städa lite mer.. för kallt för att vara ute och för ljust för att ignorera det uppenbara inomhus. suck!
I morse kom Bosse in... hans vanligt vis vita/svarta päls hade skiftat färg.. till grått/svart/grått.
Hans vita mage och ben var helgrå som om han övernattat i aska. Han fick vara ute under dagen och jag funderar på att ta han under behandling, sotning kanske vore lämpligt men det får nog bli ett bad. För han var lika grå nyss när han kom in och hälsa på oss. Men,, näää det får oxå vänta, jag tar det sen, han kommer nog bara gå dit igen och han kan stanna ute i natt. Han kan sova i sin askhög.

Mitt liv som mormor...oxå..

Publicerad 2010-03-11 20:00:50 i Allmänt,

Så var man på gång med att dela med mig av mina stunder och tankar om mina barnbarn. Men eftersom jag är som jag är lär det nog hamna lite andra funderingar och händelser här också tids nog.
Har ett barnbarn i dagsläget, Tindra född 18-09-09. Mitt andra bör komma i Maj  och det tredje i Juli.
Kanske jag en dag presenterar mina barn ( mammorna) men inte än.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela