Mitt liv som mormor..oxå

Man borde ha fått börja som mormor innan man blev mamma.

Då var det dax igen,,

Publicerad 2010-07-25 19:59:09 i Allmänt,

Dagarna går fort,, bra väder, fina barnbarn och mycket vila, det sista för att mitt knä inte ville annat men på hela taget en bra semester. Den Svenska sommaren kom även den i helgen med regn och kyla. Så jag kan lika gärna gå tillbaka och jobba lite. Ska ju ta lite mer semester om ett par veckor, då går flytten.
Vi tittade oss lite omkring i Brynäs i helgen och jag känner på mej att vi kommer trivas, iaf jag. På 10 min är jag mitt i stan och det känns inte så jobbigt. Jag kommer fortsätta att packa i veckan och till helgen kommer Tindra det var länge sen jag såg henne.

Packa mammas kappsäck

Publicerad 2010-07-21 09:52:26 i Allmänt,

Ja så har man börjat packa, men det är ju så mycket saker och när man ändå håller på så rensar man ut och får så mycket skräp och som om det inte var nog så ramlade jag på ett slagbord i går, 75kr :=))  Hittade vanliga pinnstolar oxå så de slank med i köpet. Visserligen behöver de målas om ganska så snart men till en början får en städning räcka. Ska hämta dessa i dag när jag far ner med lite mera skräp.
På fredag åker jag och Diana med Ella och Eddie ner till Sandviken, vi ska vara barnvakt där på lördag, passar då att ta med mej ett lass med grejjor. I annat fall så hoppas jag på att ta det andra lasset då jag hämtar ut nycklarna. Såg att en bekant ska ha loppis på Torsdag och de skulle sälja en del möbler, jag har ju blivit lite loppis frälst men jag vill inte ha bara en massa krams det ska vara lite mer och lite större saker.  Skulle vara nice om jag ramlade på lite av de sakerna jag kommer behöva ha.. kaffebryggare tex.

Semester

Publicerad 2010-07-17 10:51:57 i Allmänt,

Jag ska inte klaga på vädret, även om det för min egen del skulle kunnat vara både en och två grader varmare. Det som värre är att jag inte badat än, men det tänkte jag råda bot på i dag. Jag tänker dock inte bada här i Hennan sjön, jag tar mina pinaler och far i väg till storsjön det är lite varmare där. I går var vi fram på PUB kvällen, det var kanon kul men dock hade jag fått i mej ett par glas vin mer än jag borde och vart så trött att det bara var att gå lägga sej och sova. En vecka kvar sen ska man infinna sig på sin arbetsplats. Suck,, men det går nog bra ska ta lite ledigt och till den 15 augusti så ska jag ta med mej ett flyttlass med saker. Det kommer bli så spännande att få något nytt att göra och se och uppleva, har fått tips om vart man kan söka extra jobb oxå, ett sånt som skulle vara mycket, mycket roligt att få arbeta med. Men en sak i taget och nu så tar vi bostaden först. Eller det var väl egenterligen fel,, först står det bada på listan.

Försäkringar

Publicerad 2010-07-13 10:27:23 i Allmänt,

Så kom jag på att jag har ju försäkrat mej emot eventuella olycksfall,, dessa hjälper juh inte direkt mot själva olyckan har jag noterat men jag kaske kan få en krona på den inkomst som jag missar pga att jag måsta vara hemma. Så i dag har jag kontaktat Föräkringsbolaget, vore ju bra om jag iaf fick lite plåster på såren, ska ju vara sjukskriven i 14 dagar en gång sen är det ju en op och rehab senare som gäller. Suck..
Hur som haver så fortsätter iaf värmen och boken jag läser är..hmm.. underhållande! Mycket udda men underhållande, så den kan jag med glädja ägna mej åt i dag även om solen inte direkt är strålande så kommer jag nog inta en position som jag skulle haft om solen sken med full styrka tillsammans med boken,  Bara ingen kommer och vill fika!! fast det kan ju Tommy ta hand om i så fall.

Så tar vi det igen...

Publicerad 2010-07-12 20:49:11 i Allmänt,

Åkte in på akuten i morse, det visade sig att jag inte riktigt var berättigat till en knä operation utan enbart ett besök!?? Jag hade ju varit på detta "besök" och där sa de att det måste opereras, mitt knä alltså, men det ville inte landsinget betala för, utan de ville bara betala för att jag var där och hälsade på.
Men fick till min förvåning en läkare på akuten som lyssnade delvis, hon kollade och skrev en ny remiss, förökte så in mej akut ( vilket jag redan fått reda på vid förra tillfället att det inte gick) men hon gjorde ett försök, sjukskrev mej och skickade hem mej med ett " ta det lungt, sitt med benet högt och håll det still" Jobbigt! tänkte jag, sitta i solen med en bok och inte göra något, Ok jag tar och lyssnar på henne och högg med glädje in på en ny bok, kanske denna semester gör att jag verkligen hinner med mitt uppsatta mål "Gör inget utom att läsa!"
Men nu ska jag följa min remiss, och vänta in en kallelse till ortopeden.
Har jag näm,nt att jag införskaffat en ny mobil? Inte en HTC Wildfire, jag fick hålla en HTC för ett halvår sen men tyckte den var lite för avancerad för mej, men jag älskade mobilen, Tomas sa i våras att det var en "light" version på G snart så en dag såg jag den,,,, den vart min. Ja jag gillar den mycket,, jag förstår inte allt i den och jag kommer nog inte utnyttja den till 100% men va faan den är MIN! och jag tror vi kommer trivas i hop, bara jag lär mej vissa funktioner.
Nu ska jag se lite på TV och sen blir det nog en skön ovh varm kväll.

Barnvakt på fall

Publicerad 2010-07-08 12:25:28 i Allmänt,

I går kom Tindra, hon ska vara här ett par dagar och vår tanke var att vi ska vara i Hennan, men allt blir ju inte som man tänkt sej.
I natt vaknade hon och eftersom jag sov uppe och hon nere så rusade jag ner, antagligen var jag lite för ivrig för jag missade det sista trappsteget och det resulterade i att golvet inte fanns där jag trodde det skulle finnas. Så klart att jag landade på mitt trasiga knä och det var inte skönt. Så det fick bli soffan för mej. När jag väl hittat en ställning där mitt knä inte värkte så mycket så kom Han. Irriterande och närgången, va faan jag låg ju där på soffan som en krympling och han vill ju bara vara närgången. Men gå och dö! Hela natten höll han på. Även på morgon kvisten när Tindra somnat om och det fanns en chans att få nån timmes sömn så var han där.
Så i dag ska jag sitta med benet högt  i soffan och göra allt för att döda fanskapet, jag hatar verkligen flugor!

Efter sol kommer regn

Publicerad 2010-07-04 15:10:51 i Allmänt,

Efter 2 dagar med sol så är det dags för lite regn. Det ser ut att klarna upp men i dag är det korsord och läsning som står på schemat. I går var det mycketvarmt vi blev sittandes med våra "grannar ute till klockan var en bra bit in i natten och det var 24 grader varmt. Sånt kan jag vänja mej vid. Skulle vara nöjd om det var så varmt fram till andra advent eller nåt sånt.
1 vecka averkad av semestern, 3 kvar och jag har redan ångest. Vad ska jag tillbaka till??
Jag vill ju inte ens tillbaka, vill ha ett annat arbete, helst av allt någon annanstans,
Jag har inte sökt några nya jobb på ett par veckor men jag måste ta tag i det på nytt, väntar lite på att jag ska hära från Gavlegårdarna ang den lägenhet som jag har fått erbjudande om. Allt ligger lite i " avaktan på" vill inte börja packa innan jag har ett kontrakt. Jag kan ju alltid ringa dem i veckan för att höra vad som sker.
På onsdag ska jag ha Tindra igen, vädret ska visst enligt prognoserna bli kanon bra, så om jag komme rvara här eller hemma vet jag inte än. Ska ner och handla lite på Ljusdal i morgon och då tar jag ett beslut på om jag stannar hemma några dagar eller inte.

Kläder

Publicerad 2010-07-01 22:09:46 i Allmänt,

Har handlat kläder. Snygga och sköna och kläder i mindre storlekar.
Det kändes bra, i dag var handlade jag tom en blus inne på H&M, det var 1000 år sen så det kändes extra bra.
Nu är jag nere på normala stora storlekar, Nu finns det iaf ett lite större utbud.
Visst skulle jag behöva ha några hängslen till de skinnpåsar som nu trätt fram lite här och där men har upptäckt att det går att trycka ner en hel del i i underkläderna och jeansen rätt bra.
Hittade ett parskitsnygga stövletter i dag, men Diana i frågasatte mitt förnuft, När skulle jag använda dem? vet ej svarade jag, men jag skulle iaf äga dem. Jag köpte dem inte och nu ångrar jag mej. Stövletterna ligger säkert där och känner sig ensama,,och mina fötter kanske räddas från ett öde ( klack höjden var i högsta laget för en 46 åring de var nog på en 15 cm) men jag saknar att äga dem, de skulle trivts i hop med mina andra oanvända skor. Har jag tur så träffas vi igen och då adopterar jag dem.
Nu är det dags för en natta macka och sen ska jag tillbaka till min semester syssla; Boken.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela