Mitt liv som mormor..oxå

Man borde ha fått börja som mormor innan man blev mamma.

Vera fick flytta tillbaka

Publicerad 2011-03-21 16:26:43 i Allmänt,

I går åke jag med Vera tillbaka till Tallåsen. Hon vart nog glad.. sprang ut och in hela em och kvällen. Hon kom i bland och la sig brevid mej och visade upp magen och snapp högt, men efter nån minut så ville hon ut. Fast i morse ville hon va inne,, då var hon nog trött tillslut.
Jag får inte göra för långa utlägg sa mina barn härom dagen..De orkar inte läsa, Kan det vara för att det tar tid från BB då?
Men det innebär att jag skulle kunna lägga komentarer längre ner i mina rader.. såna som de i sånafall missar för att de inte orkade läsa. Eller så får jag sätta in bilder som sammanfattar det jag vill säga. Som en barnbok.
Vi får se..

Jag ska måla hela världen

Publicerad 2011-03-15 17:08:37 i Allmänt,

Jag har äntligen börjat måla stolarna i köket, har letat efter den typen av stol som jag egenterligen vill ha men i väntan på att hitta dem så behöver de stolar jag har idag färg. Det blev vitt, otippat men enkelt nu kan jag sy dynor i ett underbart färglatt tyg jag har. Ska bara hitta gardiner som passar till och en matta vore snyggt. men först står det en Finlandsresa på tur ordningen, sen en fack utbildning. Plus att våren nu är på väg. Skulle ha tag i nån balkonglåda så man får upp lite blommor.. påskliljor och penseer ..I dag orkar jag inte laga mat. ska slänga in nåt frånfrysen i ugnen, lasange tex.. det borde duga. Bättre än inget iaf. I morgon så fortsätter jag måla stolarna. kanske jag hinner klart alla möbler innan helgen.. Blir så snyggt när inte def inns en massa ful bok faneer som äter upp all sol i köket. Bara en dag kvar på semestern.. sen måste jag jobba minst 14 dagar innan jag kan vara ledig igen.. fast jagfår se fram emot att gå på lite kurser framöver så det ska bli kanon kul. Jag kommer iaf att få lära känna lite nytt folk. Ska gå och hämta mittnya modem senare, så nu ska vi få igång ett vanligt bredband och jag kan ha det mobila med mej på tåget. Värre är att jag inte har en hallmöbel.. hmmm dax att leta reda på en bra möbel för ett modem.. inte lätt.

Cogito, ergo sum

Publicerad 2011-03-14 16:34:57 i Allmänt,

"Jag tänker, alltså finns jag" Det går inte att tvivla utan att tänka och inte att tänka utan att finnas till. Visst måste det vara så. Våren är iaf på g, de har jobbat med att få fram alla vägbrunnar runtokring här. Skönt..ja inte att det är stopp men att det tinar.
Ska börja måla stolarna nu, de får bli vita till en början.. jag kan inte bestämma färg nämligen,. jag vill ha så många färger och då blir vitt bra för då kan man sy en dyna i "dagens" färg till stolen. Enkelt att ändra sig då.
Jag fortsätter söka jobb, ser en viss förändring det ser ut som om det börjar komma in fler arbeten här i Gävle. Vore skönt att iaf så sätta punkt för mitt arbete i Ljusdal. Slippa pendla..inte för att det
gör mej så mycket men ändå..kan juh lika gärna göra nåt roligare i stället.
Sett Erik och Mackans program "99 saker man ska göra innan man dör." . dax att ta fixa sej en lista, :)) men jag kommer inte hoppa från höga höjder, allt sånt går fet bort.
Men kan nog hitta lite andra saker att hinna med.

Sjung ut..

Publicerad 2011-03-13 12:47:29 i Allmänt,

Vin, kvinnor och sång. Ja, det blev det i går. Ella och Nadja visade mej till en karaokebar. Vi sjön oss hesa.. Ella tappade rösten och vi hade skitkul. Dit ska jag försöka hitta tillbaka till en dag. Kul att lära känna nytt folk men så klart stupade jag på en Ljusdaling.
I dag är man inte lika piggelin som i går, och jag har blåsor under fötterna av allt dansande. Skulle behöva gå och handla men jag orkar inte just nu. Måste vila lite först.

Heliga Lördags mornar.

Publicerad 2011-03-12 08:25:04 i Allmänt,

Lördag morgon och jag. Även om jag förösker så verkar jag inte kunna ha längre sovmorgon än till senast 8:30.
Det är visserligen 3 timmar längre än vardagarna så,, ja det är sovmorgon.
Men sen jag och radion.. jag lyssnar på ring så spelar vi och står med nöd och näppe ut med programledaren. Men jag passar oftast på att lösa lite korssord och softa i ren allmänhet. Sen vid 10 är det melodi krysset Då vill jag vara med. Efter det börjar del 2 av lördagen. Dax att duscha och klä sig och börja planera vad jag vill göra. Fast i dag vet jag att jag ska åka till Sandviken senare i em. men jag har några timmar på egen hand före. Dessa dagar startar jag som oftast aldrig datorn, i dag gjorde jag ett undantag , före lunch. Min lördag är min laddare, lungt , tyst ingen som pratar, jag återhämtar mej.. funderar och tänker. Så även kommer det ske i dag.
Vill bara önska er som läser detta en riktigt god morgon.

Respekt och tillit.

Publicerad 2011-03-11 12:24:33 i Allmänt,

Saker som borde finnas med i ett äktenskap är Tilit och respekt. Men när det inte längre finns, minns inte ens om det funnits, vad gör man då?
Dax att separera? gå i terapi? fortsätta att låtsas att allt är bra?
Ja jag vet inte, Jag tröttnade på att sitta som passagerare på mitt livs resa, Jag har oxå ett värde. Varför räknas inte det?
Måste ha ett brejk. Jag vill inte ens tänka på det just nu.. vill bara fly och få andrum. Men vet att jag inte har tid längre att fortsätta "som vanligt" Min resa pågår här och nu, och jag vill styra själv. jag vill hinna med en massa saker. Jag har inga stora planer men det är mina planer och jag vill genomföra dem.
Det trycker inom mej.. känns  som ångest eller räddsla..jag vet inte. Vad kommer jag bestämma maj för? Har jag redan fattat ett beslut? Men varför har jag ångesten? Är det kanske bara rädslan att ta steget fullt ut eller är det rädslan att hamna i samma situation igen? Jag kommer aldrig orka gå igenom det igen.

Måste få lite distans, sätter mej i solen en stund innan jag går ner på stan och tittar på alla människor som jag inte känner.
För hur jag än funderar så vet jag att jag snart har fattat ett beslut som jag sen går vidare på, för det är där min framtid finns och den framtiden ska jag fylla med bra saker och händelser. Det är det jag måste respektera.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela